Ελληνοϊταλικοί διάλογοι

Ελληνοϊταλικοί διάλογοι

Το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» φιλοξενεί μία έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και κεραμικής με Έλληνες και Ιταλούς καλλιτέχνες

Ελληνοϊταλικοί διάλογοι
Δεκαεπτά Έλληνες και Ιταλοί δημιουργοί, με ξεχωριστές αφετηρίες, διαφορετικές διαδρομές σπουδών και δημιουργικής εμπειρίας, συμμετέχουν σε μία έκθεση στο κέντρο της Αθήνας εκθέτοντας 50 έργα τους.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθήνας και το Ελληνικό Συμβούλιο Απόδημων Ιταλών στο εξωτερικό, υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και κεραμικής «Διάλογοι», από 2 έως 13 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

Κλείσιμο
Πρόκειται για μια έκφραση συλλογικότητας που αρμόζει στους καιρούς που βιώνουμε και όπου η τέχνη χωρίς σύνορα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο για ένα κόσμο δημιουργίας και κυρίως ειρηνικής συνύπαρξης. Πρόκειται για «συνομιλίες» αλληλεγγύης, δημιουργικού πνεύματος και κοινών οραμάτων.

Επιθυμία των δημιουργών είναι να «συνομιλήσουν» με το κοινό τους και να ανταλλάξουν ιδέες, ευελπιστώντας να προσφέρουν στο κοινό τους την ευκαιρία να ανοίξουν «διάλογο» πρωτίστως ο καθένας με τον εαυτό του και στη συνέχεια με όλους τους άλλους. Ένας «διάλογος» που καλούμαστε να διατηρήσουμε ζωντανό όλοι μαζί, καθώς οι προκλήσεις, αλλά και τα προβλήματα της εποχής μας τον καθιστούν περισσότερο από επιτακτικό. Μια «γέφυρα πολιτιστική» μεταξύ των δύο λαών που καλούμαστε να χτίσουμε και να εδραιώσουμε από κοινού.

Στην παγκόσμια ιστορία η τέχνη των δύο λαών -Ελλήνων και Ιταλών- κατέχει ιδιαίτερα σημαντική θέση και έχει αποτελέσει εφαλτήριο για νέες δημιουργίες αλλά και για ιδιαίτερη μελέτη. Η ιστορία αλλά και τα επιτεύγματα των δύο λαών που κληροδότησαν σε όλους τους άλλους, έχουν αποτελέσει το «φάρο» για τη μετέπειτα παγκόσμια εξέλιξη και ανάπτυξη. Δύο λαοί τόσο διαφορετικοί αλλά και τόσοι ταιριαστοί με μια τεράστια παρακαταθήκη αξιών που μπορούν μαζί να κρατήσουν ζωντανό τον «διάλογο» για να αντιμετωπίσουμε μαζί και με τη γνώση του παρελθόντος όλες τις νέες προκλήσεις.

Στα εγκαίνια θα παρευρεθεί ο Max Naglieri με τυπικά παραδοσιακά προϊόντα κάθε χώρας, ενώ χορευτές του Συλλόγου Κυθηραίων Αθήνας θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Info
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»
Ηρακλειδών 66A & Θεσσαλονίκης, Θησείο
Εγκαίνια: Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, ώρα 19:00
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10:00 – 20:00, Κυριακή 10:00 – 14:00
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης