Πάντα γοητευτικός Ριγολέττος

Πάντα γοητευτικός Ριγολέττος

Η όπερα του Βέρντι θα παρουσιαστεί για πέντε μόνο παραστάσεις στο θέατρο Ολύμπια μεταξύ 12 και 23 Μαρτίου

Πάντα γοητευτικός Ριγολέττος
Από τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, ο βαρύτονος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Δημήτρης Πλατανιάς,
επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Ολύμπια. Ο διάσημος Ριγολέττος θα εντυπωσιάσει για ακόμη μια φορά από τις 12 έως τις 23 Μαρτίου, υπό τους ήχους του Βέρντι. Για πέντε μόνο παραστάσεις η διάσημη όπερα θα παρουσιαστεί σε μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη
Κλείσιμο
και σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Νίκου Σ. Πετρόπουλου
.

Πρόκειται για μια παραγωγή που ανέβηκε για πρώτη φορά το 2008, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, όπως αναμένεται να συμβεί και φέτος. Ο Νίκος Σ. Πετρόπουλος
έχει μεταφέρει τη δράση από τη Μάντοβα του 16ου αιώνα στην Ιταλία του Μουσολίνι, λίγο πριν το ξέσπασμα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Το αλαζονικό περιβάλλον του έκλυτου Δούκα της Μάντοβας μεταφέρεται σε αυτή την εποχή της συνομωσίας και της υπεροψίας. Η έντονα δραματική μουσική του Βέρντι δένει με μία ατμόσφαιρα, όπου όλοι και όλα κινούνται μέσα σε σκιές.

Η ιστορία μιλά για τον έρωτα της Τζίλντας, κόρης του καμπούρη αυλικού γελωτοποιού Ριγολέττου, για τον έκλυτο Δούκα της Μάντοβας, ο οποίος της παρουσιάζεται ως φτωχός φοιτητής. Προκειμένου να εκδικηθεί για τη χαμένη τιμή της κόρης του, ο Ριγολέττος καταστρώνει τη δολοφονία του Δούκα. ανακαλύπτοντας τα σχέδια του πατέρα της, η Τζίλντα αποφασίζει να σώσει τον αγαπημένο της και να θυσιαστεί, παίρνοντας τη θέση του.

Ο Νίκος Σ. Πετρόπουλος σημειώνει: «Μιλάνο, Μάρτιος του 1938. Η Ιταλία αυτοκρατορία πλέον, από το 1936. Το απόγειο της φασιστικής δόξας. Ένα κράτος πριν την αρχή της κατάρρευσης και της καταστροφής. Ήθη έκλυτα, υπεροψία της εξουσίας, αυθαιρεσία, καμαρίλα, συνωμοσίες, οίηση. Το ιδανικότερο πλαίσιο για μία χρονολογική, τίμια, μεταφορά του Ριγολέττου σε ένα φιλμ νουάρ. Όμως, όλα αυτά δεν τα αντιμετωπίζουμε ακόμα και σήμερα; Να λοιπόν η δυναμική του έργου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης