Τα κρουστά έχουν τον πρώτο λόγο

Τα κρουστά έχουν τον πρώτο λόγο

Οι Πέτρος Κούρτης, Βαγγέλης Καρίπης και Ανδρέας Παπάς μας καλούν απόψε στο Μοναστηράκι σε μία ατμοσφαιρική βραδιά

Τα κρουστά έχουν τον πρώτο λόγο
Τρεις φίλοι, τρεις δεξιοτέχνες μουσικοί, θα ανέβουν σήμερα στη σκηνή του Faust για να δείξουν στο κοινό ότι τα κρουστά είναι όργανα που από μόνα τους μπορούν να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Ο Πέτρος Κούρτης, ο Βαγγέλης Καρίπης και ο Ανδρέας Παπάς θα βρίσκονται σήμερα στο Μοναστηράκι και μαζί με τους πιστούς τους φίλους θα παίξουν τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία αλλά κομμάτια με άρωμα Μεσογείου.

Τα Krotala δημιουργήθηκαν το 1997 από τους τρεις βιρτουόζους σολίστες και πέντε χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά. H εφημερίδα Guardian ανέφερε μετά από μια παράσταση τους στο Λονδίνο ότι «αποδεικνύουν συνεχώς ότι είναι μια αξιόλογη δύναμη στην αναγέννηση της ελληνικής μουσικής». Αυτό που χαρακτηρίζει τα μέλη του συγκροτήματος είναι το πάθος για τα κρουστά και ο τρόπος που έχουν αφοσιωθεί σε αυτά.

Κλείσιμο


Ο Πέτρος Κούρτης, ο Βαγγέλης Καρίπης και ο Ανδρέας Παπάς πριν ενώσουν τις δυνάμεις τους είχαν συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής κάτι που κάνουν -είτε μαζί, είτε μεμονωμένα- μέχρι και σήμερα. Η μπάντα μουσικά τοποθετείται σε ένα γεωγραφικό χώρο με μια μακραίωνη παράδοση αλλά και επιρροές από την Ανατολή, τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και τη Δύση. Eξερευνά τους τρόπους, δρόμους και ρυθμούς της αρχέγονης και άμεσης μουσικής έκφρασης, δίνοντας στα παραδοσιακά κρουστά ένα πλήθος νέων εκφραστικών δυνατοτήτων. Όπως λένε και οι ίδιοι «το πιο βαθιά παραδοσιακό γίνεται σύγχρονο και το πιο βαθιά τοπικό γίνεται παγκόσμιο».

Info
EXPERIENCE KROTALA 2016
31 Ιανουαρίου
Ώρα έναρξης: 22.30
FAUST Bar-Theatre-Arts
Καλαμιώτου 11 & Αθηναίδος 12, Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης