Loft ελληνικής δημιουργικότητας

Loft ελληνικής δημιουργικότητας

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Loft ελληνικής δημιουργικότητας
Το Citylifε παρακολουθεί την παράσταση «Βερενίκη», ψωνίζει από το Neon Raum, παρακολουθεί το MathemARTics Camp στο Μουσείο Ηρακλειδών, παίρνει ιδέες από το Wrap by Pouc και ανυπομονεί για τη συναυλία των Αγάπη ρε+ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
Κλείσιμο
όπως προβάλλεται από
το κανάλι Novalifε της Nova!



Neon Raum

Στο μικρό στενάκι της Λεωχάρους, δίπλα στην πολύβουη Κολοκοτρώνη, επέλεξαν ο Σωτήρης Τρέχας και η Νταϊάνα Βαρδαξή να δημιουργήσουν τον δικό τους παράδεισο. Το Neon Raum εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2013 και είναι στην ουσία ένα loft αφιερωμένο στη δημιουργικότητα. Φωτογραφικό στούντιο και showroom Ελλήνων δημιουργών είναι η επίσημη περιγραφή του αλλά εκτός από ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ, ο επισκέπτης μπορεί να βρει vintage θησαυρούς και να συναντήσει φίλους σε κάποιο από τα event που γίνονται στο χώρο.

Tip
Το Neon Raum βρίσκεται στον αριθμό 17 της Λεωχάρους.

Αγάπη ρε+

Πριν από δύο χρόνια μία ομάδα νέων, πετυχημένων, αλλά το κυριότερο σκεπτόμενων καλλιτεχνών από τον χώρο της μουσικής ίδρυσε μία κολλεκτίβα με ένα και μοναδικό σύνθημα: Αγάπη ρε+! Ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Μανώλης Φάμελλος, ο Στάθης Δρογώσης, η Μαριέττα Φαφούτη, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Γιώργος Καραδήμος, ο Θέμης Καραμουρατίδης, ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος και οι RadioSol άφησαν στην άκρη προσωπικές φιλοδοξίες και καριέρες και συνασπίστηκαν απαντώντας στην κρίση με αγάπη, κοινωνική αλληλεγγύη και πολλή μουσική. Στις 28 Ιουλίου λοιπόν θα ενώσουν ξανά τις δυνάμεις τους και θα δώσουν μία μεγάλη συναυλία στην Τεχνόπολη για να στηρίξουν το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

Tip
Αντί για χρηματικό αντίτιμο οι άνθρωποι του ΚΥΑΔΑ ζητάνε είδη πρώτης ανάγκης: ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, φάρμακα, είδη υγιεινής και καθαριστικά.

MathemARTics Camp 2015

O καλύτερος τρόπος για να αγαπήσει ένα παιδί τα μαθηματικά είναι να τα γνωρίσει μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργική απασχόληση. Με αυτό το σκεπτικό, τα θερινά ολοήμερα εργαστήρια MathemARTics Camp που οργανώνει το Μουσείο Ηρακλειδών δέχονται παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού μέχρι τις 31 Ιουλίου. Οι έξι αυτοτελείς κύκλοι, με τον καθένα να έχει διάρκεια μια εβδομάδα, προσφέρουν στα παιδιά πολλές ώρες δημιουργίας, χαράς και γνώσης μέσα από πρωτότυπα βιωματικά εργαστήρια με άξονα το τρίπτυχο «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά». Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής με μοναδικό περιεχόμενο, και κάθε παιδί έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε όσους κι όποιους κύκλους επιθυμεί.

Tip
Το βασικό πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινά τα εργαστήρια: Μαθηματικά σαν Παιχνίδι, Παιχνίδια Λόγου και Σκέψης, Εικαστικά, Μουσικοκινητική Αγωγή, Αγγλικά σαν Παιχνίδι (Creative English Learning και Exploring English through Sciences), Εργαστήριο Φιλοσοφίας για παιδιά.

Βερενίκη

Η «μεγαλειώδης θλίψη», αιτία ευχαρίστησης για τον θεατή του Ρακίνα, βρίσκεται συμπυκνωμένη στην πλέον λιτή τραγωδία του, τη «Βερενίκη», έργο που επέλεξε να παρουσιάσει ο Θέμελης Γλυνάτσης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Όταν ο Τίτος έρχεται στη Ρώμη, για να αναλάβει την εξουσία, τον συνοδεύει η Βερενίκη, βασίλισσα της Παλαιστίνης, με την προοπτική του γάμου τους μετά από μακρόχρονο έρωτα. Η Σύγκλητος αντιτίθεται. Οι ελπίδες του ερωτευμένου βασιλιά Αντίοχου με τη Βερενίκη αναπτερώνονται. Ένας έρωτας τελειώνει και ένας ελπίζει να αναγεννηθεί. Η Βερενίκη όμως έχει άλλα σχέδια.

Tip
Στην παράσταση συμμετείχαν οι: Μαρία Ναυπλιώτου, Νέστορας Κοψιδάς, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Αλεξάνδρα Ντεληθέου, Σωτήρης Τσακομίδης, Θανάσης Δόβρης, Κλήμης Εμπέογλου.

Wrap by Pouc

Περπατώντας στη Χάρητος στο Κολωνάκι το βλέμμα στέκεται σε μια πολύχρωμη βιτρίνα με παιδικά είδη και αξεσουάρ - όλα τρομερά καλόγουστα και μοναδικής αισθητικής. Το Wrap by Pouc ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1994 με είδη συσκευασίας και περιτυλίγματος και σιγά σιγά εξελίχθηκε σε ένα brand που μπορείς να εμπιστευτείς τη βάφτιση του παιδιού σου ή οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση. Από τις μακέτες, τον στολισμό και τα κεράσματα μέχρι το ντύσιμο και τις μπομπονιέρες, οι άνθρωποι του καταστήματος θα βρουν ακριβώς αυτό που θες και θα το κάνουν πράξη. Ακόμα όμως και αν δεν ετοιμάζεις κάτι τόσο εντυπωσιακό, μπορείς απλώς να αγοράσεις κάποιο διασκοσμητικό ή ρούχο ή να δώσεις μια προσωπική νότα στα γενέθλια του παιδιού σου και, γιατί όχι, και τα δικά σου.

Tip
Το κατάστημα βρίσκεται Χάρητος 36 στο Κολωνάκι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης