Το Βέλγιο δείχνει τον δρόμο

Το Βέλγιο δείχνει τον δρόμο

Οι Boogie Belgique επιστρέφουν απόψε στην Αθήνα και υπόσχονται να δώσουν στην ταράτσα του Gazarte τον καλύτερό τους εαυτό

Το Βέλγιο δείχνει τον δρόμο
Μπορεί το όνομα Oswald Cromheecke να μην σας λέει πολλά αλλά σίγουρα έχετε χορέψει με μια από τις επιτυχίες των Boogie Belgique. To συγκρότημα από το βροχερό Βέλγιο έρχεται για ακόμη μια φορά στη χώρα μας για να ανταποδώσει την αγάπη που δείχνουν οι Αθηναίοι σε κάθε τους εμφάνιση. Απόψε, λοιπόν, στην ανανεωμένη ταράτσα του Gazarte ο Oswald και η παρέα του θα συμμετάσχουν στα Gazarte Taratsa Live Sessions και θα αγναντέψουν μαζί μας το φεγγάρι, χορεύοντας!

Κλείσιμο


Από την κεντρική Ευρώπη και την περιορισμένη ηλιοφάνεια, οι Boogie Belgique ξέρουν να φέρνουν μόνο ήλιο και χαρά στους ακροατές τους. Ο frontman τους ζει στη Γάνδη και συνηθίζει να συνδυάζει μουσικά το παλιό με το καινούργιο. Μαθήτευσε στη σχολή του Parov Stelar και του Poldoore και κρίνοντας από το αποτέλεσμα θα λέγαμε πως αρίστευσε, καθώς έχει αφομοιώσει τα καλύτερα στοιχεία από τους djs που τόσο θαύμαζε αλλά έχει προσθέσει και πράγματα εντελώς δικά του. Πράγματι, αυτό που τράβηξε αμέσως την προσοχή στη δουλειά του ήταν η vintage αισθητική που είχαν ακόμα και τα πλέον electroswing ή funk χορευτικά του κομμάτια, αυτά που είχαν προορισμό να σηκώσουν τους πάντες στην πίστα. Με διαβατήριο αυτό το ολόδικό του χαρακτηριστικό είναι που έγινε αναγνωρίσιμος και στην Ελλάδα, από τη φορά που άνοιξε τις εμφανίσεις των Thievery Corporation.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι η αγαπημένη του εποχή, μουσικά και όχι μόνο, είναι αυτή των δεκαετιών του '20, του '30 και του '40. Εκτιμάει καλλιτέχνες όπως οι Cab Calloway, Duke Ellington, Billie Holiday, Artie Shaw και δεν προδίδει ποτέ την αγαπημένη του swing jazz. Παίρνει ένα παλιό κλασικό τραγούδι, ένα από αυτά στα οποία το κοινό πάντα χορεύει και του προσθέτει σύγχρονα όργανα για να το φέρει στο σήμερα. Έτσι προκύπτει η μουσική ταυτότητα του συγκροτήματος ένα μείγμα από προ-ηχογραφημένα samples και ζωντανής μουσικής, παλιών και νέων ήχων, μια αίσθηση νοσταλγίας διανθισμένη όμως από καινοτόμα ηχητικά στοιχεία. Ο mr. Boogie περιγράφει τους ήχους της μπάντας του ως ένα ταξίδι σε Abstract Hip-Hop/Funk/Electroswing ρυθμούς, γεμάτο upbeat tracks.

Καλό θα ήταν λοιπόν αυτή την Κυριακή να φορέσετε τα πιο άνετα για χορό παπούτσια που διαθέτετε, την πλέον παρτίστικη καλοκαιρινή σας διάθεση, κι ένα πλατύ χαμόγελο - κι αν δεν το φέρετε από το σπίτι, οι Boogie Belgique υπόσχονται να το ζωγραφίσουν εκείνοι στο πρόσωπό σας. Η δροσιά της ταράτσας του Gazarte, οι πειρασμοί του fingerfood και οι προτάσεις των μπάρμεν σε κρασί, μπύρα, και κοκτέιλ θα βοηθήσουν την κεφάτη electro-swing διάθεση της μαγικής μπάντας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης