Για τα κορίτσια, με αγάπη

Για τα κορίτσια, με αγάπη

Το “Muchachas” είναι ένα βιβλίο για τη γυναικεία κακοποίηση, που μιλά για τη δύναμη να αλλάξουμε τη ζωή μας

Για τα κορίτσια, με αγάπη
“Muchachas” ή «Τα κορίτσια είναι παντού». Αν ήθελε κάποιος να μείνει στην επιφάνεια θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το best seller της Κατρίν Πανκόλ
, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Στερέωμα, ένα κοριτσίστικο μυθιστόρημα. Δεν είναι όμως. Το “Muchachas” είναι ένα βιβλίο, που μας αφορά όλους. Ένα βιβλίο για τη γυναικεία κακοποίηση, που υπερβαίνει το τραγικό του θέματος για να μιλήσει για τη δύναμή μας να αλλάξουμε τη ζωή μας, να ξαναγράψουμε τη μοίρα μας.

Κλείσιμο
Απόλυτες πρωταγωνίστριες του “Muchachas” είναι τα κορίτσια. Τα κορίτσια από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Παρίσι κι από τη Βουργουνδία μέχρι το Λονδίνο και το Μαϊάμι. Τα κορίτσια που παλεύουν για να κερδίσουν την ευτυχία τους περνώντας μέσα από τις συμπληγάδες του σεξισμού και της βίας. Τα κορίτσια που δεν σκύβουν ποτέ το κεφάλι.
Και οι άντρες; Είναι εκεί. Πανταχού παρόντες. Όχι όμως για να δαιμονοποιηθούν. Κάθε ήρωας στο μυθιστόρημα της Πανκόλ κουβαλάει τη δική του ιστορία, το δικό του στοιχειωμένο παρελθόν. Η βία γεννάει βία. Η βία τελειώνει μόνο όταν αγαπήσουμε τον εαυτό μας.

Κεντρική ηρωίδα του “Muchachas” είναι η Στέλλα. Γεννημένη στη Βουργουνδία βιώνει από μικρό κοριτσάκι τη βία μέσα από την κακοποίηση της μητέρας της. Δεν θα παραδώσει όμως τα όπλα. Η μάχη της για ζωή μας συγκλονίζει. Στο βιβλίο της Πανκόλ η Γυναίκα παραμένει περήφανη και δυνατή, έτοιμη να συνεχίσει τον αγώνα.

Η σημαντική αυτή σύγχρονη Γαλλίδα συγγραφέας αποτελεί ένα εκδοτικό φαινόμενο των τελευταίων χρόνων. Τα βιβλία της έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε 30 γλώσσες. Το “Muchachas” σκαρφάλωσε με το που κυκλοφόρησε στη Γαλλία στην κορυφή της λίστας με τα best seller και παρέμεινε εκεί για αρκετές εβδομάδες.

Έναν χρόνο μετά την έκδοσή του μεταφράζεται στα ελληνικά από την Ιφιγένεια Μποτουροπούλου και κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις εκδόσεις Στερέωμα. Ένα βιβλίο για το καλοκαίρι και όχι μόνο, φυσικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης