Με ένα καινούργιο παλτό

Με ένα καινούργιο παλτό

Παρακολουθήσαμε την παράσταση «Το παλτό» του Γκόγκολ

Με ένα καινούργιο παλτό
Το Σάββατο 14 Μαρτίου πήγαμε -ύστερα από παρότρυνση ενός φίλου- να παρακολουθήσουμε την παράσταση μιας θεατρικής ερασιτεχνικής ομάδας, της ομάδας ΘεατρΙλιον, στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ιλίου «Μελίνα Μερκούρη». Η παράσταση ήταν μια διασκευή του διηγήματος «Το παλτό» του Ρώσου συγγραφέα Νικολάι Γκόγκολ.

«Είναι η ιστορία ενός ασήμαντου ανθρώπου που ήρθε στον κόσμο κομμένος και ραμμένος για να γίνει δημόσιος υπάλληλος. Ενός αντιγραφέα, που η μοίρα τον οδηγεί να αποκτήσει ένα καινούργιο παλτό, το οποίο όχι μόνο θα τον προστατεύει από το κρύο, αλλά θα του προσφέρει κύρος και αποδοχή. Το παλτό θα τον κάνει καλύτερο, πιο σημαντικό στην κοινωνία. Όμως το ίδιο παλτό θα τον στοιχειώσει», διαβάσαμε στο δελτίο τύπου. Ένα αριστουργηματικό κείμενο που δυστυχώς στις μέρες μας ήταν πιο επίκαιρο από ποτέ μιλώντας για το bullying, τη φτώχεια, τις ανθρώπινες σχέσεις και το διαφορετικό. Ο Ντοστογιέφσκι είχε πει πως «όλοι μας έχουμε ξεπροβάλλει κάτω από το Παλτό του Γκόγκολ».

Κλείσιμο
Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη έξω από το θέατρο -πράγμα που μας έκανε εντύπωση για μια ερασιτεχνική ομάδα- και η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά με το άνοιγμα των θυρών, αφήνοντας κάποιους όρθιους και άλλους να φεύγουν. Όταν ολοκληρώθηκε η παράσταση καταλάβαμε το γιατί. Η προσπάθεια και το αποτέλεσμα της ομάδας ήταν εκπληκτικό και θα μπορούσε εύκολα να συγκριθεί με καλές επαγγελματικές δουλειές. Οι ερμηνείες όλων των ερασιτεχνών ήταν εξαιρετικές και οι χαρακτήρες τους μας έκαναν να γελάσουμε, να λυπηθούμε και να αναρωτηθούμε. Ιδιαίτερα ατμοσφαιρική ήταν και η μουσική επιλογή της παράστασης, τα σκηνικά αφαιρετικά αλλά πολύ λειτουργικά και τα κοστούμια προσεγμένα. Το αγνό ταλέντο μίας ερασιτεχνικής, αλλά με έντονο επαγγελματισμό, πρωτοβουλίας ήταν εκεί, ορατό τόσο στον σκηνοθέτη Σταμάτη Μπαντούνα
, όσο και στους άλλους ηθοποιούς, όπως ο Σταύρος Κοιμήσης, η Μαριαντίνα
Θεοδοσοπούλου
, ο Παναγιώτης Νούσης και η Αλεξάνδρα Περράκη. Οι παραστάσεις, δυστυχώς, πραγματοποιήθηκαν μόνο το διήμερο 14 και 15 Μαρτίου αλλά αναμένουμε μήπως υπάρξει κάποια παράταση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης