Τσικνοπέμπτη στην Πλάκα

Τσικνοπέμπτη στην Πλάκα

Μια εναλλακτική πρόταση εξόδου για τη φετινή Τσικνοπέμπτη

Τσικνοπέμπτη στην Πλάκα
Εάν ανήκεις σε αυτούς που δεν θέλουν να πάνε ξανά σε κάποια ταβέρνα για να… τσικνίσουν, αλλά ούτε και η ιδέα του σπιτιού τους ενθουσιάζει, τότε θα πρέπει να ρίξεις μία ματιά στις εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για τις 12 Φεβρουαρίου. Με επίκεντρο την Πλάκα, θα πραγματοποιηθεί μία σειρά από μουσικές εκδηλώσεις σε αποκριάτικους ρυθμούς.

Την έναρξη της γιορτής σηματοδοτεί στις 12 μ.μ. η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων με την αποκριάτικη μουσική διαδρομή της από την Πλατεία Κοτζιά προς το Μοναστηράκι. Μαζί και το Μουσικό Σχήμα «Λευτέρης Γρηγορίου & Global Νταούλια», που θα ξεσηκώσει με τα παραδοσιακά του όργανα τον κόσμο στη διαδρομή του από το Μοναστηράκι προς το Θησείο.

Κλείσιμο
Τη σκυτάλη θα πάρει στις 7 μ.μ. η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων με τη συναυλία της στο σταθμό Μετρό Μοναστηρακίου, ενισχύοντας με λάτιν ρυθμούς τον αποκριάτικο παλμό. Την ίδια ώρα οι επισκέπτες του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παράδοση της Αποκριάς συμμετέχοντας στη λαογραφική ξενάγηση με αναφορά στα αποκριάτικα ήθη και έθιμα της παλαιάς Αθήνας.

Η αποκριάτικη γιορτή της Τσικνοπέμπτης θα κορυφωθεί το βράδυ στις 9 μ.μ. με την Πλακιώτικη Αποκριά και τους καρναβαλιστές από τον καλλιτεχνικό οργανισμό «Μορφές Έκφρασης». Με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια θα παρελάσουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης (Μετρό Ακροπόλεως- Μοναστηράκι), μετατρέποντάς το σε μία μεγάλη μουσική και χορευτική σκηνή.



Αναλυτικά το πρόγραμμα



12:00 Πλατεία Κοτζιά – Βαρβάκειος –Πλατεία Μοναστηρακίου

Αποκριάτικες μουσικές διαδρομές της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων

12:00 Πλάκα – Μοναστηράκι – Θησείο

Μουσική διαδρομή με παραδοσιακά όργανα από το μουσικό σχήμα «Λευτέρης Γρηγορίου και Global Νταούλια»
(Διαδρομή: Πλ.Φιλομούσου Εταιρείας, Κυδαθηναίων, Αδριανού, Παλαιολόγου Μπενιζέλου, Πανδρόσου, Πλ.Μοναστηρακίου, Πλατεία Ψυρρή

19:00 Σταθμός Μετρό Μοναστηρακίου
Αποκριάτικη συναυλία σε λάτιν ρυθμούς της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων

19:00 Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»
Λαογραφική ξενάγηση στο Μουσείο και αναφορά στα ήθη και έθιμα της Αποκριάς στην παλαιά Αθήνα

21:00 Πλακιώτικη αποκριά 

Παρέλαση καρναβαλιστών με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια στο ιστορικό κέντρο της πόλης από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Μορφές Έκφρασης
(Διαδρομή: Μετρό Ακροπόλεως – Σέλλεϋ- Βύρωνος – Πλατεία Αγ. Αικατερίνης – Πλατεία Φιλομούσου – Κυδαθηναίων – Αδριανού – Τριπόδων – Φλέσσα – Λυσίου- Μάρκου Αυρηλίου – Αδριανού – Πλατεία Μοναστηρακίου)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης