Καντάδα με... Άμλετ και Τσέχοφ

Καντάδα με... Άμλετ και Τσέχοφ

Βόλτα στην πόλη με το citylife

Καντάδα με... Άμλετ και Τσέχοφ
Το Citylifε παρακολουθεί την παράσταση «Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί», ακούει τις καντάδες του Γιώργη Χριστοδούλου, πίνει κοκτέιλ στο Spinster, βλέπει τους ήρωες του Θείου Βάνια δέκα χρόνια μετά και ψωνίζει από το Κουμπί της Γεύσης.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
Κλείσιμο
όπως προβάλλεται από
το κανάλι Novalifε της Nova!


Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί


O Γεράσιμος Γεννατάς και ο Γιώργος Παπαπαύλου γίνονται ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν στη νέα παραγωγή του θεάτρου Επί Κολωνώ που ξεκινάει αύριο. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, αφορά στην παράλογη, κωμικοτραγική ιστορία των δύο νεαρών αυλικών του σαιξπηρικού Άμλετ. Αν και η πρεμιέρα γίνεται την 1 Φεβρουαρίου, από τις 13 έως τις 27 Ιανουαρίου θα πραγματοποιούνται προ-παραστάσεις με μειωμένη τιμή εισιτηρίου.
«Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί» είναι ο τίτλος της ιστορίας στην οποία οι δύο ήρωες με τις αθώες φάτσες και τα αστεία ονόματα είναι οι φίλοι και συμφοιτητές του Άμλετ. Ζουν στην αυλή του Κλαύδιου, του πατριού και θείου του Άμλετ, που σφετερίζεται το θρόνο της Δανίας. Ο Κλαύδιος τους καλεί να συνοδέψουν τον Άμλετ στην Αγγλία και να μεταφέρουν μαζί τους ένα κλειστό γράμμα, με το οποίο απαιτείται η άμεση εκτέλεσή του. Ο Άμλετ αντικαθιστά το γράμμα με ένα νέο, ζητώντας από τον Άγγλο βασιλιά να εκτελεστούν οι συνοδοί του. Μέρες μετά, ο πρέσβης από την Αγγλία καταφτάνει στο παλάτι για να ανακοινώσει: Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί!

Tips
Στην παράσταση συμμετέχουν ακόμα οι: Θοδωρής Σκυφτούλης, Άννα Ελεφάντη, Σπύρος Χατζηαγγελάκης

Καντάδα σε Αθήνα και Λονδίνο


Ανάμεσα στην Αθήνα και τη Βαρκελώνη, ο πάντα δραστήριος Γιώργης Χριστοδούλου διαγράφει τα τελευταία χρόνια με επιτυχία τη δική πορεία στη μουσική. Με τη ζεστή χροιά του, τη θεατρικότητα και το λεπτό χιούμορ που τον διακρίνει, ο τραγουδοποιός, παρέα κάθε φορά με εξαιρετικούς μουσικούς στην ακουστική, την τζαζ κιθάρα ή το κοντραμπάσο, θα μας προσφέρει ξεχωριστές θεματικές μουσικές παραστάσεις στην Αθήνα τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.
Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου ο Χριστοδούλου θα παρουσιάσει το μουσικό project «Καντάδα» στη Ρότα, με τη συνοδεία του Παναγιώτη Αθάνατου στη jazz κιθάρα. Τα τραγούδια του Γιώργη θα μπλεχτούν με τις αγαπημένες μελωδίες των Αττίκ, Γιαννίδη, Χατζιδάκι, Σουγιούλ και με αφηγήσεις για τα τραγούδια και τις ιστορίες τους.
Στις 24 και 25 Ιανουαρίου το μουσικό project "Καντάδα" θα ταξιδέψει για δύο μοναδικές εμφανίσεις στο Λονδίνο, ενώ, το Φεβρουάριο, θα παρουσιαστεί για τέσσερα συνεχόμενα Σάββατα (7, 14, 21, 28/ 02) σ' ένα μοναδικό "θεατράκι τραγουδιών" στον πρώτο όροφο του White Rabbit στην καρδιά της Αθήνας. Τον Γιώργη συνοδεύει ο κιθαρίστας Γιώτης Παρασκευαίδης και ένας καλεσμένος-έκπληξη κάθε φορά. Την εικαστική επιμέλεια αναλαμβάνει η La boom της Τατιάνας Κοντούλη.

Tips
H Ρότα είναι στη Σόλωνος 124 και το White Rabbit στο αριθμό 12 της Σολωμού στα Εξάρχεια.

Vanya. Δέκα χρόνια μετά


Η διεθνής-ελληνική ομάδα blitz, 10 χρόνια μετά την ίδρυσή της, μεταξύ θεάτρου και ντοκιμαντέρ, μεταξύ αυτοβιογραφίας και μυθιστορήματος, γράφει ένα καινούριο έργο για την ερωτική επιθυμία, με αφορμή το έργο "Θείος Βάνια" του Τσέχοφ. Η παράσταση "Vanya. Δέκα χρόνια μετά" παρουσιάζεται στη σκηνή της Φρυνίχου στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και αφορά τους ήρωες του κλασικού έργου δέκα χρόνια μετά το τέλος της ιστορίας τους. Ο Βάνια, η Σόνια, η Ελένα και ο Αστρόφ θυμούνται επεισόδια της ζωής τους, τα ξαναζούν, τα διορθώνουν, τα αναπαριστούν, απομονωμένοι σε έναν απροσδιόριστο χώρο. Σκηνές από τον «Θείο Βάνια» και πρωτότυπα κείμενα διαστρεβλώνουν την τυπική συνέχεια του έργου και δημιουργούν ένα νέο περιεχόμενο, ένα νέο τόπο και μια νέα ιστορία.

Tips
Η παράσταση αποτελεί συμπαραγωγή με την «Comedie de reims» και, μετά την Αθήνα, θα περιοδεύσει στο εξωτερικό.
Η ομάδα αποτελείται από τον Γιώργο Βαλαή, την Αγγελική Παπούλια και τον Χρήστο Πασσαλή.

Spinster


Εδώ και ένα μήνα ζει στο κέντρο της Αθήνας μια κεφάτη... γεροντοκόρη! Το καινούργιο Spinster άνοιξε στο τέλος του 2014 πίσω από το Δημαρχείο της πόλης, στο στενάκι της Ικτίνου. Το όνομά του σημαίνει "γεροντοκόρη" και η ιδιοκτήτρια Μυρτώ Θεοδώρου-καμία σχέση με ανάλογους συνειρμούς- επέλεξε αυτόν τον τίτλο γιατί είναι μέχρι τώρα το μοναδικό μπαρ στην περιοχή. Το μαγαζί είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί για καφέ, ενώ σερβίρει υπέροχα κοκτέιλ μέχρι αργά το βράδυ. Η διακόσμησή του είναι εμπνευσμένη από την αρχιτεκτονική του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται και τη δεκαετία του '50. Ο εσωτερικός χώρος έχει βάση τον μπρούτζο, το σίδερο και το γυαλί, τα κυρίαρχα υλικά της αρχιτεκτονικής εκείνης της εποχής, και το αποτέλεσμα υπογράφει ο Νίκος Υφαντής.

Tips
Αξίζει να δοκιμάσετε το cocktail Deep Green Sea, με περουβιανό pisco, mescal εμποτισμένο με φύκια θαλάσσης, χυμό yuzu, σιρόπι ginger, κύμινο και rim με καπνιστό αλάτι.

Κουμπί της γεύσης


Η Μαρία Σπανού και η Νικολέτα Καραπιπέρη αποφάσισαν να ανοίξουν το "Κουμπί της γεύσης" όταν έμειναν για ένα διάστημα άνεργες. Και οι δύο μαγειρεύουν υπέροχα και, όπως διευκρινίζουν, συνήθιζαν να ψωνίζουν από αντίστοιχα μαγαζιά εδώ και χρόνια. Το κατάστημα είναι ένα μικρό παντοπωλείο στο Νέο Ψυχικό, βασισμένο σε μικρούς παραγωγούς που σέβονται την ποιότητα απέναντι στους καταναλωτές. Εκεί μπορείτε να βρείτε προϊόντα μικρών παραγωγών κάθε είδους από όλη την Ελλάδα,
όπως τυριά, αλλαντικά, όσπρια, πίτες χειροποίητες, μπαχαρικά και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Tips
Το κατάστημα βρίσκεται στον αριθμό 54 της Ελευθερίου Βενιζέλου στο Νέο Ψυχικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης