Video: Δοκιμές για το αυτόνομο Renault

Video: Δοκιμές για το αυτόνομο Renault

Η κούρσα των κατασκευαστών για το ποιος θα παρουσιάσει πρώτος ένα αυτοκίνητο παραγωγής που δε θα χρειάζεται κάποιον να κρατά το τιμόνι, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Video: Δοκιμές για το αυτόνομο Renault
Η Renault λογικά δεν θα προλάβει τη σύμμαχό της Nissan, η οποία σκοπεύει να φέρει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης στα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής μέχρι το 2020. Μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, η γαλλική εταιρεία θέλει να διανύσει ένα μεγάλο κομμάτι της διαδρομής και προς αυτή την κατεύθυνση εξελίσσει το πρωτότυπο Next Two. Πρόκειται για ένα όχημα που βασίζεται στο ηλεκτρικό ZOE και μπορεί να κινηθεί χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα σε ταχύτητες έως 30 km/h (το αυτόνομο Nissan Leaf ξεπερνά τα 80 km/h).

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Renault-Nissan, Κάρλος Γκον, διαπίστωσε από πρώτο χέρι πώς λειτουργεί η σχετική τεχνολογία. Στο video που επισυνάπτουμε τον βλέπουμε πίσω από το πρωτότυπο Next Two. Παραθέτει τα πλεονεκτήματα της αυτόνομης οδήγησης, όπως είναι η οδική ασφάλεια αλλά και ο κερδισμένος χρόνος για τον οδηγό, τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης