Έτσι μεταδίδονται τα χλαμύδια!

couple-sex

Είναι ένα από τα πιο συχνά ΣΜΝ κυρίως σε νεαρά άτομα

Η λοίμωξη αυτή προκαλείται από το βακτηρίδιο Chlamydia trachomatis. Είναι ένα από τα πιο συχνά ΣΜΝ κυρίως σε νεαρά άτομα. Αν δεν θεραπευθεί μπορεί να προκαλέσει υπογονιμότητα.

– Πώς μεταδίδονται;

Τα χλαμύδια μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής και κυρίως με το κολπικό και το πρωκτικό σεξ (αλλά και το στοματικό). Επίσης μπορούν να περάσουν από τη μητέρα στο νεογνό κατά τον τοκετό προκαλώντας του μόλυνση στα μάτια ή πνευμονία.

– Ποια είναι τα συμπτώματα;

Οι περισσότερες περιπτώσεις, συγκεκριμένα στο 75% των γυναικών και στο 50% των ανδρών η λοίμωξη περνά χωρίς συμπτώματα. Αν υπάρχουν συμπτώματα και κλινικά σημεία, αυτά είναι:

Για τις γυναίκες:

Κολπικές εκκρίσεις
Αιμορραγία μεταξύ των περιόδων
Πόνος χαμηλά στην κοιλιά
Πόνος κατά την ούρηση
Πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή
Για τους άνδρες:

Εκκρίσεις από το πέος
Πόνος κατά την ούρηση

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μ-Γ

πολλή λανθασμένη πληροφόρηση μαζεμένη. Α. Δεν είναι συχνό MSN στην Ελλάδα (είναι στη Μ Βρετανία) Β. Κατά κανόνα δεν έχει συμπτώματα (κεκαλυμμένη και καταστροφική λοίμωξη) Γ. τα συμπτώματα που αναφέρονται στο άρθρο είναι κοινά σε όλες τις φλεγμονώδεις νόσους της πυέλου καθώς και σε μη φλεγμονώδεις νόσους. Τέλος, απλά για την πρόληψη όλων των MSN συστήνεται η σωστή χρήση προφυλακτικού και η λελογισμένη σεξουαλική συμπεριφορά

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

criminal

Η επιδείνωση της εγκληματικότητας θα είναι πιο αισθητή σε εκείνες τις περιοχές που, ενώ παραδοσιακά έχουν πιο κρύους χειμώνες, η κλιματική αλλαγή θα τους κάνει πιο ήπιους