Οκτώ λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες δεν έχουν όρεξη για σεξ

Οκτώ λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες δεν έχουν όρεξη για σεξ

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η μελέτη Σεξουαλικής Συμπεριφορά «GSSAB» έδειξε ότι, το 26% με 43% των γυναικών είχαν χαμηλή σεξουαλική επιθυμία 

34563681_l
Δεν έχετε όρεξη για σεξ;Μήπως είστε κουρασμένη, ξενυχτισμένη; Μήπως έχετε άγχος και πολλή δουλειά στο γραφείο;

Για την γιατρό Ρέιτσελ Κάρλτον Άμπραμς, συγγραφέα του νέου βιβλίου «BodyWise»,οκτώ είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες δεν έχουν σεξουαλικές ορμές:

Οι γυναίκες που έχουν χαμηλή λίμπιντο έχουν έλλειψη αυθόρμητης επιθυμίας για σεξ συμπεριλαμβανομένων των σεξουαλικών σκέψεων και φαντασιών.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η μελέτη Σεξουαλικής Συμπεριφορά «GSSAB» έδειξε ότι, το 26% με 43% των γυναικών είχαν χαμηλή σεξουαλική επιθυμία .

Για ποιο λόγο όμως τόσες πολλές γυναίκες δεν έχουν όρεξη για σεξ;  «Η γυναικεία λίμπιντο επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες:την υγεία της γυναίκας, τις παλαιότερες ερωτικές της σχέσεις, τις νυν σχέσεις και την ορμονική ισορροπία», επισημαίνει η Βρετανή γιατρός, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Οι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα με τη λίμπιντο σας και τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε:

Κλείσιμο
1.Tα οικογενειακά πρότυπα μπορεί να καταστείλουν τη γυναικεία σεξουαλικότητα

Οι πρώτες επιρροές στη σεξουαλικότητά μας είναι τα οικογενειακά και κοινωνικά σεξουαλικά πρότυπα με τα οποία μεγαλώνουμε.Οι πρώιμοι φόβοι της σεξουαλικότητας μας...κυνηγούν κι όταν είμαστε ενήλικες

2.Το σεξ είναι επώδυνο

Εάν κάποιος πονάει, τότε γιατί να θέλει να κάνει σεξ;
Ο συνηθέστερος λόγος που αισθανόμαστε πόνο κατά τη συνουσία ή τη διείσδυση είναι οι ορμονικές αλλαγές της εμμηνόπαυσης.
Οι γυναίκες μπορεί επίσης να βιώσουν την πρώιμη εμμηνόπαυση από τη χειρουργική αφαίρεση των ωοθηκών ή της μήτρας σε οποιαδήποτε ηλικία ή από χημειοθεραπεία.

3.Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζουμε στα ιδανικά πρότυπα της γυναίκας.
Σε όλους τους άνδρες αρέσουν τα στήθη. Όλα τα στήθη. Όλα τα μεγέθη και τα σχήματα.

Εάν αγαπάμε το σώμα μας θα το αγαπήσουν και οι εραστές μας.
Και για τις γυναίκες που ανησυχούν ότι το υπερβολικό βάρος μπορεί να επηρεάσει την σεξουαλική τους ικανότητα,οι τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι,οι γυναίκες που είναι υπέρβαρες ή παχύσαρκες,έχουν την ίδια λίμπιντο με αυτή που έχουν και οι υπόλοιπες γυναίκες.

4. Είχατε προηγούμενο τραύμα ή άσχημη σεξουαλική εμπειρία;Ακόμα και πολύ καιρό πριν;

Η συχνότητα εμφάνισης σεξουαλικού τραύματος - αιμομιξίας ή βιασμού - πριν από την ηλικία των 18 ετών, παγκοσμίως είναι 1 στις 4 έως 1 στις 5. Σε ορισμένες χώρες, φθάνει το 50%.

5.Δεν έχετε αρκετή τεστοστερόνη

Η γυναικείο λίμπιντο σχετίζεται με τα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης.
Η ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη είναι η κινητήρια δύναμη της λίμπιντο στις γυναίκες που αυξάνει την επιθυμία για σεξ και διεγείρει τα γεννητικά όργανα.

6. Έχετε ιατρικό πρόβλημα

Μια ποικιλία προβλημάτων υγείας μπορεί να επηρεάσει τη λίμπιντο, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε χρόνιας ασθένειας, δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς, χρόνιου πόνου, καρκίνου και θεραπείας του καρκίνου και μια μεγάλη ποικιλία φαρμάκων - συμπεριλαμβανομένων των αντισυλληπτικών,των αντικαταθλιπτικών και των φαρμάκων για την αρτηριακή πίεση.

7. Άγχος και πολλή δουλειά

Μπορεί να έχουμε άφθονη τεστοστερόνη,να είμαστε άνετοι με το σώμα μας,να έχουμε πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους και να μην έχουμε σεξουαλική ορμή. Πολλές γυναίκες είναι πολύ απασχολημένες με τη δουλειά και δεν έχουν χρόνο για σεξ.Αφήστε τη δουλειά και κάντε έρωτα!

8.Δεν εμπιστεύεστε τον σύντροφό σας

Εάν δεν θέλετε να κάνετε σεξ επειδή δεν εμπιστεύεστε τον σύντροφό σας,τότε δεν φταίει η υγεία σας.Το πρόβλημα είναι η σχέση σας.
Η εμπιστοσύνη είναι το απαραίτητο συστατικό για μία ευτυχισμένη, υγιή σεξουαλική ζωή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης