764 περιστατικά αυτοκτονικότητας και αυτοτραυματισμού παιδιών και εφήβων το 2025 – 2 παιδιά την ημέρα ζητούν βοήθεια

764 περιστατικά αυτοκτονικότητας και αυτοτραυματισμού παιδιών και εφήβων το 2025 – 2 παιδιά την ημέρα ζητούν βοήθεια

Το 2025 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαχειρίστηκε 764 περιστατικά αυτοκτονικότητας και μη αυτοκτονικής αυτοτραυματικής συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων

764 περιστατικά αυτοκτονικότητας και αυτοτραυματισμού παιδιών και εφήβων το 2025 – 2 παιδιά την ημέρα ζητούν βοήθεια
Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων στη χώρα, καθώς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοίνωσε ότι το 2025 διαχειρίστηκε συνολικά 764 περιστατικά αυτοκτονικότητας και μη αυτοκτονικής αυτοτραυματικής συμπεριφοράς. Αυτό σημαίνει ότι δύο παιδιά καθημερινά, ζητούν βοήθεια εκφράζοντας αυτοκτονικότητα και μη αυτοκτονική αυτοτραυματική συμπεριφορά.

Μέσα σε αυτό το ιδιαίτερα ανησυχητικό πλαίσιο, ο Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος απευθύνουν πρόσκληση για εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026, στις 12:00 το μεσημέρι, στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης «Ανδρέας Γιαννόπουλος», στην Αγία Παρασκευή.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης