Συναγερμός για μικροβιακές λοιμώξεις – Γιατί η μηνιγγίτιδα «χτυπάει» τώρα
Η περίοδος της μηνιγγίτιδας φαίνεται πως είναι «εδώ» - Επικίνδυνες οι δευτεροπαθείς επιμολύνσεις από μικρόβια μετά το «κύμα» γρίπης και άλλων ιογενών λοιμώξεων
Η περίοδος της μηνιγγίτιδας φαίνεται πως είναι «εδώ» - Επικίνδυνες οι δευτεροπαθείς επιμολύνσεις από μικρόβια μετά το «κύμα» γρίπης και άλλων ιογενών λοιμώξεων
Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των περιστατικών μηνιγγίτιδας. Μετά τον θάνατο ενός 20χρονου στην Πάτρα, τη νοσηλεία ενός μικρού παιδιού στη Θεσσαλονίκη και τη χθεσινή είδηση για κρούσμα μηνιγγίτιδας σε 27χρονο στην Κρήτη, οι πολίτες είναι θορυβημένοι, ενώ η μηνιγγίτιδα, μια δυνητικά σοβαρή νόσος φαίνεται πως έχει εποχή… προτίμησης και αυτή είναι τώρα.
Οι ειδικοί μετά και το χθεσινό περιστατικό που έγινε γνωστό – και τελικά οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι η μηνιγγίτιδα προκλήθηκε από το παθογόνο του πνευμονιόκοκκου – εφιστούν την προσοχή, καθώς η περίοδος που διανύει η χώρα μας είναι και η περισσότερο επικίνδυνη.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr