Πόσο αλήθεια είναι ότι οι άνδρες «θέλουν τη μαμά τους» να τους φροντίζει όταν είναι άρρωστοι

Πόσο αλήθεια είναι ότι οι άνδρες «θέλουν τη μαμά τους» να τους φροντίζει όταν είναι άρρωστοι

Οι άνδρες δεν κάνουν μόνο σαν μωρά όταν αρρωσταίνουν, αλλά αποζητούν την φροντίδα της μαμάς τους -και μάλιστα την προτιμούν από αυτή της συντρόφου τους, διαπιστώνει μια νεότερη μελέτη, που παραδόξως δεν είναι ελληνική (!)

sickman_2304509941-768x432
Μάνα είναι μόνο μία, όλοι θα συμφωνήσουν σε αυτό, άνδρες και γυναίκες. Για τους άνδρες, ωστόσο, φαίνεται πως οι μαμάδες τους είναι αναντικατάστατες όταν τύχει και αρρωστήσουν, τουλάχιστον στις ΗΠΑ -αν και μάλλον και για την Ελλάδα δε θα είχαμε καμία αμφιβολία για το αντίθετο.

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα σε περίπου 2 χιλιάδες Αμερικανούς εργαζόμενους, δύο στους πέντε συμφωνούν ότι η μητέρα τους τους φροντίζει καλύτερα από ό,τι ο/η σύντροφός τους όταν είναι άρρωστοι. Αντίθετα, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να θέλουν να μείνουν μόνες τους (53%) από ό,τι οι άνδρες (47%), ενώ το 58% των ανδρών δηλώνουν ότι εξακολουθούν να επιθυμούν να τους φροντίζει η μητέρα τους όταν είναι άρρωστοι. Παρόλο που οι περισσότεροι προτιμούν να το κρατούν για τον εαυτό τους όταν είναι άρρωστοι (68%), πάνω από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι προτιμούν να ενημερώνουν τους άλλους (28%).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης