ΙΦΝΕ: Η διατροφή – θησαυρός που μειώνει τον κίνδυνο νόσου Crohn και ελκώδους κολίτιδας – Το τρόφιμο που κάνει τη διαφορά

ΙΦΝΕ: Η διατροφή – θησαυρός που μειώνει τον κίνδυνο νόσου Crohn και ελκώδους κολίτιδας – Το τρόφιμο που κάνει τη διαφορά

Η θέσπιση σωστών συνηθειών του τρόπου ζωής είναι εξαιρετικά σημαντική ήδη από τους πρώτους μήνες της ζωής ενός ανθρώπου. Αυτό αποδεικνύει νέα μελέτη, σύμφωνα με την οποία η ισορροπημένη διατροφή από τη νηπιακή ηλικία μπορεί να μειώσει ακομη και κατά 50% τον κίνδυνο εμφάνισης ΙΦΝΕ

family_eating_iStock-1143535658
Μια ποιοτική, υγιεινή διατροφή σε μικρή ηλικία είναι η απάντηση στην αντιμετώπιση του κινδύνου εμφάνισης Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου (ΙΦΝΕ) σε μετέπειτα στάδιο της ζωής, υποστηρίζει νέα σουηδική μελέτη που δημοσιεύεται στο BMJ Gut. Ειδικότερα, η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μικρά παιδιά που ακολουθούν διατροφή υψηλής ποιότητας αντιμετωπίζουν 25% μειωμένο κίνδυνο να αναπτύξουν φλεγμονώδη νόσο του εντέρου μετέπειτα στη ζωή τους, με τους Σουηδούς ερευνητές να υποστηρίζουν ότι οι διατροφικές επιλογές στην ηλικία των 12 μηνών είναι καθοριστικής σημασίας για την πρόληψη αυτής της εξουθενωτικής πάθησης.

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μια αύξηση των περιπτώσεων ΙΦΝΕ παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της νόσου Crohn και της ελκώδους κολίτιδας, με τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες να πιθανολογείται ότι συμβάλλουν σε αυτό, λόγω της επίδρασής τους στο μικροβίωμα του εντέρου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης