Ιογενείς λοιμώξεις: Τα σκευάσματα που έχουν ζήτηση στα φαρμακεία

Ιογενείς λοιμώξεις: Τα σκευάσματα που έχουν ζήτηση στα φαρμακεία

Σύμφωνα με στοιχεία από τις πωλήσεις στα φαρμακεία μέσα στο 2022, η αγορά των ΜΗΣΥΦΑ φαίνεται να κινείται με ρυθμό ανόδου της τάξης του 25% από πλευράς αξίας και 15% από πλευράς όγκου

221229164547_otcmisifa
Σε επίπεδα ρεκόρ φαίνεται να βρίσκονται οι πωλήσεις των προϊόντων αυτοφροντίδας για την αντιμετώπιση των ιογενών λοιμώξεων, γεγονός που πιστοποιεί την έξαρση που παρουσιάζουν μέσα στο 2022. Ήδη η αγορά των αντιπυρετικών, αντιβηχικών και γενικότερα των αναλγητικών ήταν πολύ ψηλά λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού και τώρα παρά την υποχώρηση της πανδημίας, οι υπόλοιπες ιώσεις εκτοξεύουν την αγορά.

Σύμφωνα με στοιχεία από τις πωλήσεις στα φαρμακεία μέσα στο 2022, η συγκεκριμένη αγορά φαίνεται να κινείται με ρυθμό ανόδου της τάξης του 25% από πλευράς αξίας και 15% από πλευράς όγκου. Ειδικότερα με βάση τα στοιχεία από την πορεία των πωλήσεων των 25 φαρμάκων που ανήκουν στην κατηγορία των Μη Συνταγογραφούμενων (ΜΗΣΥΦΑ) αλλά και κάποια άλλα παραφάρμακα που χρησιμοποιούνται κυρίως στο κρυολόγημα, φαίνεται αυτή η έξαρση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης