Στυτική δυσλειτουργία: Πώς καλύπτεται από τα συμβόλαια υγείας

Στυτική δυσλειτουργία: Πώς καλύπτεται από τα συμβόλαια υγείας

Για το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας προβλέπονται διάφορες μέθοδοι αντιμετώπισης, από καθημερινές παρεμβάσεις έως φάρμακα και ενέσεις. Στις περιπτώσεις που τα παραπάνω αποτυγχάνουν, η χειρουργική επέμβαση είναι μονόδρομος. Πώς την καλύπτει το συμβόλαιο υγείας;

220518162003_man_doctor_erection_urologist
Η παρεμπόδιση της υγιούς σεξουαλικής ζωής έχει πολλαπλό κόστος για τους άνδρες που επιθυμούν να είναι σεξουαλικά ενεργοί αλλά διάφορα οργανικά και ψυχολογικά δεν το επιτρέπουν. Η στυτική δυσλειτουργία θα στερήσει τη σαρκική απόλαυση και θα εξωθήσει το άτομο στην αποχή από τη σεξουαλική δραστηριότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ερωτικές και συναισθηματικές σχέσεις καθώς και την ψυχική υγεία του. Επιπλέον δε, θα χαθεί η δυνατότητα αποκόμισης σημαντικών οφελών για την υγεία από το σεξ όπως η ανακούφιση από το άγχος και η ενίσχυση της καρδιαγγειακής υγείας.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ), μολονότι δεν έχει εκπονηθεί επιδημιολογική μελέτη, εκτιμάται ότι στην Ελλάδα πάνω από 500.000 άνδρες ζουν με τη δυσλειτουργία που φαίνεται να αγνοείται από μερίδα του πληθυσμού. Όπως έδειξε έρευνα της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, πάνω από του μισούς συμμετέχοντες (50,9%) εξέφρασαν πλήρη άγνοια ή λανθασμένη άποψη για το τί είναι η στυτική δυσλειτουργία, 26.4% δεν είχαν ακούσει για κάποια από τις διαθέσιμες θεραπείες όπως φάρμακα, ενδοπεικές ενέσεις, συσκευές κενού, ενδοπεϊκές προθέσεις κ.α., ενώ το 63% των ανδρών 51-60 ετών αποφάσισαν να μην παρέμβουν προς απόκτηση ικανοποιητικής σεξουαλικής ζωής, αποδεχόμενοι συνέπειες όπως άγχος, αίσθημα ντροπής και χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης