Αυτό είναι το αντίδοτο στο στρες που νικάει τον πόνο και ενισχύει την άμυνα

Αυτό είναι το αντίδοτο στο στρες που νικάει τον πόνο και ενισχύει την άμυνα

Εάν αναζητάτε την απάντηση σε κάποιο φάρμακο, τρόφιμο ή βότανο αδίκως ψάχνετε. Η απάντηση είναι πολύ πιο απλή. Πρόκειται για ένα γιατροσόφι αρχαίο όσο και ο άνθρωπος και αποτελεσματικό πέρα από κάθε συζήτηση

220114170119_laughing
Το γέλιο ίσως θεωρείται το πλέον αποτελεσματικό γιατροσόφι για τη βελτίωση της διάθεσης αλλά και της υγείας. Ένα καλό αστείο, ένα ανέκδοτο που διαβάσαμε στο facebook ή η αγαπημένη μας κωμική σειρά έχουν τη δύναμη να αυξήσουν τα επίπεδα των ενδορφινών, των ουσιών του εγκεφάλου που θεωρούνται φυσικά παυσίπονα, ενώ σχετίζονται με την ευχαρίστηση και την ευεξία.

Κίνηση ματ κατά του στρες

Όταν ο οργανισμός βρίσκεται σε κατάσταση στρες (με εκδηλώσεις όπως ταχυκαρδία, πίεση και αγγειοσύσπαση) τότε το πηγαίο και ειλικρινές γέλιο μπορεί να δράσει ως αντίδοτο στο στρες. Το γέλιο δρα επαναφέροντας τον οργανισμό σε κατάσταση ισορροπίας. Αυτό συμβαίνει τόσο όσον αφορά το γέλιο ως έκφραση μιας θετικής στάσης ζωής αλλά και κατά περίπτωση. Ένα στιγμιαίο ξέσπασμα γέλιου λίγο πριν από μια σημαντική εξέταση λόγου χάρη χαλαρώνει και αποφορτίζει την ένταση – δοκιμάστε το.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης