Μαστός: Νέα μέθοδος αντιμετώπισης όγκων χωρίς χειρουργείο

Μαστός: Νέα μέθοδος αντιμετώπισης όγκων χωρίς χειρουργείο

«Με τη νέα μη επεμβατική μέθοδο Cryoablation, μπορούμε να απαλλάξουμε τις γυναίκες από τους όγκους του μαστού αναίμακτα, ανώδυνα, γρήγορα και χωρίς χειρουργείο», αναφέρει ο κ. Γεώργιος Παπάζογλου, Χειρουργός Μαστού και Διευθυντής Γ’ Κλινικής Μαστού ΜΗΤΕΡΑ και εξηγεί την εφαρμογή και τα συγκριτικά οφέλη της τεχνικής

191007125854_breast-cancer4
Όταν σε μια γυναίκα ανευρίσκεται μια βλάβη στο μαστό (ψηλαφητό, στη Μαστογραφία ή στον υπέρηχο), τότε πραγματοποιείται διαδερμική βιοψία (Core-biopsy) ώστε η βλάβη αυτή να ταυτοποιηθεί ιστολογικά (καλοήθεια ή κακοήθεια). Κατόπιν γίνεται εντοπισμός του όγκου με υπέρηχο μαστών.

Με τοπική αναισθησία ή μέθη και με τη βοήθεια υπερηχογραφικής καθοδήγησης εντοπίζεται ο όγκος σε πραγματικό χρόνο και προωθείται η ειδική βελόνη (probe) μέσα σε αυτόν. Στη συνέχεια πραγματοποιείται έγχυση του υγρού αζώτου μέσα στη βελόνη, πάγωμα του όγκου και τμήματος ιστού πέριξ του όγκου (υγιή όρια) με αποτέλεσμα τη νέκρωση του όγκου.

Με τον τρόπο αυτό, ενεργοποιείται άμεσα ο μηχανισμός της φαγοκυττάρωσης, μίας φυσιολογικής διεργασίας του οργανισμού κατά την οποία ο οργανισμός όταν αναγνωρίζει νεκρά κύτταρα αυτομάτως στέλνει τα φαγοκύτταρα, για να τα καταστρέψουν.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης