Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας: Αφανής πρωταγωνιστής στα τεστ COVID-19 και στον έλεγχο του αίματος

Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας: Αφανής πρωταγωνιστής στα τεστ COVID-19 και στον έλεγχο του αίματος

Ο επιστημονικός διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ. Κωνσταντίνος Σταμούλης μιλά στο ygeiamou.gr για το ρόλο του φορέα στη διαχείριση της πανδημίας και γιατί το μοντέλο του «συγγενή αιμοδότη» δεν συμβάλλει στη διασφάλιση επαρκών αποθεμάτων αίματος

200604102627_aima
Υπ’ ατμόν βρίσκεται το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας από το ξέσπασμα της πανδημίας με την αδιάκοπη ανάλυση δειγμάτων, αλλά και την επεξεργασία και αποθήκευση πλάσματος από αναρρώσαντες ως θεραπευτικό όπλο έναντι του κορωνοϊού, την ίδια στιγμή που καλείται να διαχειριστεί την επιπλέον μείζονα πρόκληση που συνιστά η νόσος COVID-19 στη ζωτική, κύρια αποστολή της αιμοδοσίας.

Σε συνέντευξή του στο ygeiamou.gr ο κ. Κωνσταντίνος Σταμούλης, αιματολόγος και επιστημονικός διευθυντής του ΕΚΕΑ, επισημαίνει πως η πανδημία έχει σαφώς επιβαρύνει την ήδη υπάρχουσα κατάσταση ως προς την Αιμοδοσία, φέρνοντας την ίδια στιγμή ακόμη πιο εμφατικά στην επιφάνεια την ανάγκη κατανόησης, ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης, σε όλα τα επίπεδα, ότι η χώρα χρειάζεται διασφαλισμένη σταθερότητα στη συγκέντρωση αίματος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης