Κορωνοϊός - Ιταλία: Ο Μπερλουσκόνι δίνει 10 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός - Ιταλία: Ο Μπερλουσκόνι δίνει 10 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία

Ο Ιταλός δισεκατομμυριούχος και πρώην πρωθυπουργός, θα χρηματοδοτήσει την δημιουργία 400 νέων κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία της Λομβαρδίας - 1.640 νεκροί από τον κορωνοϊό στη Λομβαρδία - Στη Γαλλική Ριβιέρα αναζητά «ηρεμία» ο Μπερλουσκόνι

berlusconi__1_
Δωρεά ύψους 10 εκατ. ευρώ θα κάνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε νοσοκομεία της Λομβαρδίας, ώστε να αποκτήσουν επιπλέον κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Την ανακοίνωση για την δωρεά του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας έκανε το κόμμα του, Forza Italia, με ανάρτηση στο Twitter την Τρίτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η δωρεά του 83χρονου δισεκατομμυριούχου πολιτικού αναμένεται να βοηθήσει στην δημιουργία 400 επιπλέον κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσοκομείων της Λομβαρδίας, μιας περιοχής που έχει πληγεί και εξακολουθεί να πλήττεται από τον κορωνοϊό.

Τη Δευτέρα ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό ιό στην Ιταλία ξεπέρασε τους 2.000 με 345 θανάτους μόνο τις τελευταίες 24 ώρες. Συνολικά στην χώρα μέχρι σήμερα 2.503 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό ενώ οι 1.640 από αυτούς προέρχονταν από την περιοχή της Λομβαρδίας.

Πάντως, ο ίδιος ο Ιταλός κεντροδεξιός πολιτικός, μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού στη χώρα του, εγκατέλειψε το Μιλάνο και ταξίδεψε στη Γαλλική Ριβιέρα και συγκεκριμένα στο θέρετρο Σατονέφ-Γκρας, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος της περιοχής στον γαλλικό Τύπο. Αλλά και η ιταλική εφημερίδα La Stampa επιβεβαίωσε πως ο Μπερλουσκόνι άφησε πίσω του την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και επέλεξε τη Γαλλία «για να περάσει με περισσότερη ηρεμία την πολύ δύσκολη στιγμή που έχει δημιουργηθεί στο Μιλάνο».

Ο Γκουίντο Μπερτολάζο, σύμβουλος για την επιδημία του κορωνοϊού του κυβερνήτη της Λομβαρδίας, Αττίλιο Φοντάνα, δήλωσε για την δωρεά του Μπερλουσκόνι: «Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δείχνει για ακόμα μία φορά πως αγαπά την πόλη του και την χώρα του».

Ο Αντόνιο Ταγιάνι, πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αντιπρόεδρος του κόμματος Forza Italia, έγραψε στο Twitter:

Κλείσιμο
«Η δωρεά των 10 εκατ. ευρώ του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν είναι μόνο μία από τις αναρίθμητες πράξεις γενναιοδωρίας ενός μεγάλου Ιταλού, αλλά η απόδειξη πως κάθε φορά που η Ιταλία καλεί τον πρόεδρο μας, εκείνος απαντά».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Με σταθερό ρυθμό μεγαλώνει ο τραγικός κατάλογος - 345 νεκροί σήμερα

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Δωρεά Μπερλουσκόνι για τη δημιουργία νοσοκομειακής πτέρυγας στο Μιλάνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης