Κορωνοϊός: Η Ισπανία θα παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Κορωνοϊός: Η Ισπανία θα παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η Ισπανία είναι η δεύτερη περισσότερο πληγείσα χώρα στην Ευρώπη από το ξέσπασμα του κορωνοϊού μετά την Ιταλία - Η Fiat Chrysler κλείνει τα περισσότερα εργοστάσιά της στην Ευρώπη μέχρι τις 27 Μαρτίου

spain_main
Ισπανοί υπουργοί δήλωσαν σήμερα πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του κορωνοϊού, που είχε αποτέλεσμα να κλείσει μεγάλο μέρος της χώρας, μπορεί να χρειασθεί να επεκταθεί πέρα από μια αρχική περίοδο 15 ημερών και πως η κυβέρνηση εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορα.

«Προφανώς θα πρέπει να επεκτείνουμε αυτή την κατάσταση... σε 15 ημέρες δεν νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να κερδίσουμε αυτή τη μάχη», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Χοσέ Λουίς Αμπάλος στον ραδιοφωνικό σταθμό RNE.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη περισσότερο πληγείσα χώρα στην Ευρώπη από το ξέσπασμα του κορονοϊού μετά την Ιταλία.

Τα 47 εκατομμύρια των κατοίκων της έχουν τεθεί υπό μερική απομόνωση από το βράδυ του Σαββάτου καθώς η χώρα προσπαθεί να αναχαιτίσει το ξέσπασμα του κορονοϊού. Επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους μόνο για να πάνε στη δουλειά, στο φαρμακείο ή σε νοσοκομείο.

Η κυβέρνηση έχει λάβει εκτεταμένα μέτρα περιλαμβανομένης της χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) προκειμένου να στείλει δημόσια μηνύματα που καλούν τον κόσμο να πάει σπίτι του, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κλείσει τα σύνορα, καθώς έχει μεν αναστείλει τη διέλευση τουριστών στα σύνορά της με την Πορτογαλία, αλλά επιτρέπει στους εργαζομένους να περάσουν.

Ο Αμπάλος είπε ότι μένει να δούμε ποια μέτρα θα παραταθούν.

Κλείσιμο
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε- Μαρλάσκα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser πως το κλείσιμο των συνόρων της Ισπανίας είναι ανάμεσα στις επιλογές που εξετάζονται.
spain_coronavirus

Ο Γκράντε-Μαρλάσκα είπε πως θα συζητήσει το ενδεχόμενο κλεισίματος των συνόρων μαζί με άλλα μέρα με τους ομολόγους του της ΕΕ σήμερα.

Απαντώντας σε ερώτηση αν το κλείσιμο των συνόρων της Ισπανίας είναι ένα ενδεχόμενο, είπε: «Είναι μια πιθανότητα, βέβαια, είναι μια πραγματική επιλογή για να καταπολεμήσουμε την εξάπλωση του ιού».

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο επέβαλαν απαγορεύσεις σε μαζικές συγκεντρώσεις, απαγορεύοντας αθλητικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Η Ισπανία έχει τον πέμπτο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού στον κόσμο μετά την Κίνα, την Ιταλία, το Ιράν και τη Νότια Κορέα.

Ο επίσημος κυβερνητικός απολογισμός των θανάτων αυξήθηκε στους 288 την Κυριακή, με 7.753 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης.

Τα σχολεία σε όλη τη χώρα έχουν κλείσει, με αποτέλεσμα εκατομμύρια παιδιά να μένουν σπίτι, ενώ ειδικοί του στρατού με προστατευτικές στολές ψεκάζουν απολυμαντικό σε σταθμούς τρένων και ένας αυξανόμενος αριθμός εργοστασίων αυτοκινήτων κλείνει, είτε λόγω προβλημάτων στον εφοδιασμό είτε λόγω κρουσμάτων.

Η Fiat Chrysler κλείνει τα περισσότερα εργοστάσιά της στην Ευρώπη μέχρι τις 27 Μαρτίου

Η ιταλοαμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat Chrysler (FCA) ανακοίνωσε σήμερα πως κλείνει τα περισσότερα εργοστάσιά της στην Ευρώπη μέχρι τις 27 Μαρτίου εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η απόφαση αυτή αφορά έξι εργοστάσια στην Ιταλία, ένα στη Σερβία και ένα στην Πολωνία, διευκρίνισε η FCA στην ανακοίνωσή της, ενώ η Ιταλία θρηνεί περισσότερους από 1.800 νεκρούς εξαιτίας του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός: Διάγγελμα Μακρόν το βράδυ για τη λήψη νέων μέτρων στη Γαλλία

Κορωνοϊός: Γιατί εξαπλώθηκε η επιδημία στην Ευρώπη

Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα στη Λιβερία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης