Σεισμός - μαμούθ 7,7 Ρίχτερ στην Καραϊβική

Σεισμός - μαμούθ 7,7 Ρίχτερ στην Καραϊβική

Βίντεο από τα Νησιά Κέιμαν που άνοιξαν τρύπες στην επιφάνεια - Ο σεισμός σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κούβας και Τζαμάικας -Είχε εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιομέτρων -  Προειδοποίηση για τσουνάμι σε Τζαμάικα, Κούβα και νήσους Κέιμαν εκδόθηκε και στη συνέχεια ήρθη - Ταρακουνήθηκαν κτήρια στο Μαϊάμι - «Ο ισχυρότερος σεισμός που έχω ποτέ νιώσει» είπε κάτοικος της Τζαμάικα

earth-77
Ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Καραιβική, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κούβα και την Τζαμάικα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.


Ο σεισμός σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κούβας και Τζαμάικας.

Συγκεκριμένα, 122 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Λουτσία στην Τζαμάικα, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της Τζαμάικας, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ. Έγινε επίσης αισθητή στην Αβάνα και σε επαρχίες της Κούβας.

Μετά την ισχυρή δόνηση, εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι για την Τζαμάικα, την Κούβα και τις νήσους Κέιμαν. Στη συνέχεια, ωστόσο, ήρθη.

H αρχική εκτίμηση του USGS ήταν 7,3 βαθμοί.

Η είδηση του σεισμού έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, με τα μεγαλύτερα δίκτυα διεθνώς να προβάλλουν την είδηση ως έκτακτη. Την ίδια στιγμή ενισχυμένοι είναι οι φόβοι για πιθανά θύματα. 
Κλείσιμο


Μαρτυρία κατοίκου

Από την τρομακτικά ισχυρή δόνηση ταρακουνήθηκαν κτίρια στο Μαϊάμι, με αποτέλεσμα να τεθεί σε εφαρμογή επιχείρηση εκκένωσης.

Κάτοικος της Τζαμάικα αποκάλυψε στον βρετανικό Independent: «Ξεκουραζόμουν στο σπίτι όταν ξαφνικά ένιωσα επί ένα λεπτό να ταρακουνάται το σπίτι. Ήταν τόσο ισχυρή η δόνηση που δεν έμοιαζε αληθινή, νόμιζα πως ονειρεύομαι. Έσπευσα να αναζητήσω στα κοινωνικά δίκτυα νεότερα και διαπίστωσα ότι πράγματι ήταν σεισμός».

«Ήταν ο πιο ισχυρός σεισμός που έχω ποτέ αισθανθεί. Το ίδιο πιστεύουν και πολλοί κάτοικοι εδώ», πρόσθεσε.

Τρύπες στην επιφάνεια στα Νησιά Κέιμαν

Η ισχύς του σεισμού ήταν τόσο μεγάλη, που στα Νησιά Κέιμαν άνοιξαν τρύπες στην επιφάνεια της Γης, όπως θα δείτε και από βίντεο που ανέβασαν στα social media οι κάτοικοι: 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης