Τσερνόμπιλ: Οι Ουκρανοί κάνουν αξιοθέατο τον φονικό αντιδραστήρα

Τσερνόμπιλ: Οι Ουκρανοί κάνουν αξιοθέατο τον φονικό αντιδραστήρα

Ανοίγουν στο κοινό το κέντρο ελέγχου παρά το γεγονός ότι οι μετρήσεις ραδιενέργειας είναι 40.000 πάνω από το φυσιολογικό - Οι τουρίστες θα μένουν στον χώρο μόνο για πέντε λεπτά

chernoby_ar
Σε τουριστικό αξιοθέατο μετατρέπουν οι Ουκρανοί τον αντιδραστήρα του Τσερνόμπιλ στον οποίο σημειώθηκε η φονική έκρηξη του 1986 παρά το γεγονός ότι στους χώρους ακόμα και σήμερα - 33 χρόνια μετά - καταγράφονται υψηλότερες κατά 40.000 σε σχέση με τα συνηθισμένα μετρήσεις ραδιενέργειας.

Για να προστατεύσουν τους τολμηρούς τουρίστες που θα επιλέξουν την - ανατριχιαστική - ξενάγηση οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα τους παρέχουν ειδικές στολές και μάσκες.

Τον σχεδιασμό των 21 τουριστικών διαδρομών στους χώρους του αντιδραστήρα νο4 έχει αναλάβει η ουκρανική κρατική υπηρεσία της διαχείρισης της ζώνης αποκλεισμού σε μια προσπάθεια να κεφαλοποιήσει το Κίεβο την μεγάλη επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς Chernobyl του ΗΒΟ.

Μια από αυτές τις διαδρομές θα φέρνει τους τουρίστες στους χώρους του κέντρου ελέγχου του αντιδραστήρα, πλάνα του οποίου καταγράφηκαν πριν από λίγες ημέρες για πρώτη φορά 33 χρόνια μετά την φονική έκρηξη.

У зоні відчуження розробили спеціальний путівник для туристів


Κλείσιμο
Λόγω της ακόμα μεγάλης έκλυσης ραδιενέργειας στον χώρο, οι τουρίστες που θα φορούν και ειδικές μπότες, θα μπορούν να παραμείνουν εκεί μόνο για πέντε λεπτά.

Άνθρωποι που γνωρίζουν την ιστορία του Τσερνόμπιλ λένε ότι ο χώρος εξακολουθεί να προκαλεί ανατριχίλα και ακόμα και τα πέντε λεπτά είναι αρκετά για να μείνουν αποτυπωμένες οι εικόνες για πάντα στη μνήμη των τουριστών.

«Η σειρά του ΗΒΟ εκτόξευσε το ενδιαφέρον για το Τσερνόμπιλ. Όλοι τώρα θέλουν να δουν περισσότερα και εμείς θα ικανοποιήσουμε αυτή τη ζήτηση» δήλωσε ο Βιτάλι Πετρούκ, ο επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας που διαχειρίζεται το σχέδιο.

Ήδη φέτος 85.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν επισκεφτεί την Ουκρανία προκειμένου να δουν έστω και από μακριά τον χώρο της καταστροφής του 1986.




chernobyl6
chernobyl5
chernobyl4

chernobyl3
chernobyl2
chernobyl1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης