ΗΠΑ: Στο 1,6 τρισ. δολάρια φτάνουν τα φοιτητικά δάνεια!

ΗΠΑ: Στο 1,6 τρισ. δολάρια φτάνουν τα φοιτητικά δάνεια!

Σχέδιο για τη διαγραφή των φοιτητικών δανείων παρουσίασε ο Μπέρνι Σάντερς - Ζητά την επιβολή φόρου στη Wall Street που θα μπορούσε να αποδώσει έσοδα 2,2 τρισ. δολαρίων μέσα σε μια δεκαετία

ptixio-kapelo-saep-metaptixiako
Ο ανεξάρτητος γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, που διεκδικεί το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020, παρουσίασε σήμερα ένα σχέδιο για τη διαγραφή των φοιτητικών δανείων, που φτάνουν το 1,6 τρισεκατομμύριο δολαρία και την πληρωμή του ποσού αυτού με την επιβολή ενός φόρου στη Γουόλ Στριτ.

Ο Σάντερς ανέφερε ότι με το σχέδιό του θα διαγραφούν τα χρέη 45 εκατομμυρίων Αμερικανών που θα πληρωθούν μέσω ενός φόρου στις αγοραπωλησίες μετοχών, ομολόγων και παραγώγων. Ο φόρος αυτός θα μπορούσε να αποδώσει έσοδα 2,2 τρισεκ. δολαρίων μέσα σε μια δεκαετία.

Στην προηγούμενη εκστρατεία του, για τις εκλογές του 2016, ο γερουσιαστής από το Βερμόντ είχε ζητήσει την κατάργηση των διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια και κολέγια, τονίζοντας ότι τα χρέη από τα φοιτητικά δάνεια γονατίζουν τους νεαρούς Αμερικανούς καθώς δεν τους επιτρέπουν, επί παραδείγματι, να αγοράσουν σπίτι ή να συμμετέχουν περισσότερο στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας.

"Η πρόταση αυτή διαγράφει εντελώς τα φοιτητικά χρέη και βάζει τέλος στον παραλογισμό να καταδικάζουμε μια ολόκληρη γενιά, τη γενιά των Millennial, σε μια ζωή χρέους. Ο αμερικανικός λαός διέσωσε τη Γουόλ Στριτ. Τώρα ήρθε η ώρα να βοηθήσει η Γουόλ Στριτ τη μεσαία τάξη αυτής της χώρας", τόνισε, χαρακτηρίζοντας "επαναστατικό" το σχέδιό του.

Και άλλοι Δημοκρατικοί, όπως η Ελίζαμπεθ Γουόρεν και ο Τζούλιαν Κάστρο, έχουν προτείνει σχέδια για τη διαγραφή των φοιτητικών χρεών, όμως μικρότερης κλίμακας. Η Γουόρεν πρότεινε να καλυφθεί το δικό της σχέδιο με τη φορολόγηση των πλούσιων οικογενειών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης