Λαβρόφ: Καταδικάζουμε την αμερικανική εκστρατεία ανατροπής του Μαδούρο

Λαβρόφ: Καταδικάζουμε την αμερικανική εκστρατεία ανατροπής του Μαδούρο

Με δηλώσεις του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, προτρέπει την Ουάσιγκτον να ακυρώσει τα «ανεύθυνα» σχέδια της

labrof_new1
Την εκστρατεία των ΗΠΑ να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, καταδικάζει η Ρωσία.

Με δηλώσεις του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, προτρέπει την Ουάσιγκτον να ακυρώσει τα «ανεύθυνα» σχέδια της.

«Καταδικάζουμε την αμερικανική εκστρατεία ανατροπής του Μαδούρο», δήλωσε.

«Γνωρίζετε τη βασική και σταθερή υποστήριξή μας στη νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μαδούρο. Βλέπουμε μια πρωτοφανή εκστρατεία, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, για την ανατροπή των νόμιμων αρχών της Βενεζουέλας. για παραβίαση των αρχών του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Οι προσπάθειες για αναγκαστική αλλαγή της εξουσίας στη Βενεζουέλα, υπονομεύουν τη διαδικασία διευθέτησης κρίσεων και συνεπάγονται κίνδυνο καταστροφής», τόνισε.

«Οι τακτικές επαφές μας, επιβεβαιώνουν τους ισχυρούς αδελφικούς δεσμούς μεταξύ των λαών μας και την πρόθεση των ηγετών μας να ενισχύσουν τη στρατηγική εταιρική σχέση», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Ο Λαβρόφ θα έχει τετ α τετ συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στο Ροβανιέμι την Δευτέρα στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του Συμβουλίου της Αρκτικής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης