Μια ερώτηση ανά δημοσιογράφο θα δέχεται ο Τραμπ στο Λευκό Οίκο και οι παραβάτες θα «αποβάλλονται»

Μια ερώτηση ανά δημοσιογράφο θα δέχεται ο Τραμπ στο Λευκό Οίκο και οι παραβάτες θα «αποβάλλονται»

Αν κάποιος δημοσιογράφος θελήσει να επανέλθει στο θέμα που έθεσε τότε αυτό θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του Τραμπ ή οποιουδήποτε άλλου αξιωματούχου παραχωρεί συνέντευξη τύπου να δεχθεί τη δεύτερη΄ή τρίτη ερώτηση

tramp-foto1
Τους νέους αυστηρότερους κανόνες διεξαγωγής των συνεντεύξεων τύπου του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς στη σκιά του επεισοδίου του προέδρου των ΗΠΑ με τον δημοσιογράφο του CNN Τζιμ Ακόστα που οδήγησε στην ανάκληση της διαπίστευσης του δημοσιογράφου πριν τη δικαστική δικαίωσή του που τον αποκατέστησε.

Σύμφωνα με τη Σάντερς οι δημοσιογράφοι θα ρωτούν μια και μόνο φορά τον Αμερικανό πρόεδρο και στη συνέχεια θα παραδίδουν το μικρόφωνο και θα κάθονται στη θέση τους.

Αν κάποιος δημοσιογράφος θελήσει να επανέλθει στο θέμα που έθεσε τότε αυτό θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του Τραμπ ή οποιουδήποτε άλλου αξιωματούχου παραχωρεί συνέντευξη τύπου να δεχθεί τη δεύτερη΄ή τρίτη ερώτηση.

Η Σάντερς προειδοποίησε, μάλιστα, ότι όποιος παραβεί τους νέους αυτούς κανόνες τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ανάκληση ή ακύρωση της διαπίστευσής του που του επιτρέπει να μπαίνει στο Λευκό Οίκο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Λευκού Οίκου, Ολιβιέ Νοξ, σε ανακοίνωσή του σημείωσε ότι ο ίδιος δεν αναμένει οι δημοσιογράφοι να συμμορφωθούν με τον κανόνα αυτό. «Για όσο διάστημα υπάρχει Λευκός Οίκος, οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν το συγκεκριμένο ρεπορτάζ έθεταν ερωτήσεις επί ερωτήσεων. Ελπίζουμε ότι αυτή η παράδοση θα συνεχιστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση της Σάντερς ήρθε λίγη ώρα μετά την αποκατάσταση του Τζιμ Ακόστα, του δημοσιογράφου του CNN με τον Λευκό Οίκο να ανακοινώνει ότι αποφάσισε την επαναφορά της διαπίστευσής του μετά το επεισόδιο της 7ης Νοεμβρίου.

Κλείσιμο
Exchange between President Trump and CNN's Jim Acosta (C-SPAN)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης