Σκάνδαλο στο Βέλγιο: Σε τεστ DNA ο τέως βασιλιάς Αλβέρτος Β' για την «εξώγαμη κόρη» του

Σκάνδαλο στο Βέλγιο: Σε τεστ DNA ο τέως βασιλιάς Αλβέρτος Β' για την «εξώγαμη κόρη» του

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τον βασιλικό οίκο - 50χρονη καλλιτέχνις ισχυρίζεται  ότι είναι ο βιολογικός της πατέρας 

albert
Το εφετείο του Βελγίου έδωσε εντολή στον πρώην βασιλιά του Βελγίου να υποβληθεί σε τεστ πατρότητας με DNA, ανατρέποντας μια προηγούμενη απόφαση στο πλαίσιο αγωγής που έχει υποβάλει η 50χρονη καλλιτέχνιδα Ντελφίν Μποέλ.

Βάσει της απόφασης, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα από τους δικηγόρους της Μποέλ, ο βασιλιάς Αλβέρτος Β' πρέπει να κάνει το τεστ πατρότητας μέσα σε τρεις μήνες ή θα κινδυνεύσει, αν αρνηθεί, να θεωρηθεί πως είναι ο πατέρας της, αν και οι δικηγόροι του θα επιδιώξουν να αμφισβητήσουν το νομικό επιχείρημα του δικαστηρίου.

Ο 84χρονος πρώην μονάρχης, ο οποίος παραιτήθηκε το 2013 υπέρ του γιού του, του Φιλίππου, έπειτα από 20 χρόνια στον θρόνο, αμφισβητεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία τον ισχυρισμό της Μποέλ. Τεστ DNA που έγινε κατόπιν δικαστικής εντολής, απέδειξε πως δεν είναι η κόρη του Ζακ Μποέλ, γόνου μιας από τις πλουσιότερες βιομηχανικές δυναστείες του Βελγίου.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τον βασιλικό οίκο. Οι δικηγόροι της Μποέλ ανέφεραν σε δήλωσή τους πως είναι ευχαριστημένοι που υποστηρίζεται «η αρχή της δράσης υπέρ των συμφερόντων του παιδιού», καθώς η ενάγουσα ζητεί τη νομική επιβεβαίωση της αληθινής ταυτότητάς της.

Η ταυτότητα αυτή έγινε θέμα δημόσιας συζήτησης μετά την έκδοση το 1999 μιας βιογραφίας της Βασίλισσας Πάολα, της ιταλίδας συζύγου του Αλβέρτου, στην οποία υποστηριζόταν ότι ο βασιλιάς είχε μια μακροχρόνια εξωσυζυγική σχέση από την οποία γεννήθηκε μια κόρη τη δεκαετία του 1960.

Ο Αλβέρτος, ο οποίος δεν έχει επίσημο δημόσιο ρόλο, έχει παραδεχθεί πως με την Πάολα είχαν συζυγικές δυσκολίες. Τα τρία παιδιά τους είναι μεγαλύτερα από την Μποέλ. Επόμενη στη γραμμή διαδοχής στον θρόνο είναι η 17χρονη πριγκίπισσα Ελισάβετ, κόρη του Φιλίππου και της βασίλισσας Ματθίλδης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης