Με Ιμπραΐμοβιτς στην εκπομπή της ΝτεΤζένερις τα «Αγριογούρουνα» της Ταϊλάνδης

Με Ιμπραΐμοβιτς στην εκπομπή της ΝτεΤζένερις τα «Αγριογούρουνα» της Ταϊλάνδης

Χαμόγελα, υγεία, γενναιότητα... «Αυτή είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο», δήλωσε ο διάσημος Σουηδός επιθετικός - «Δεν φοβήθηκαν ούτε μία στιγμή», τόνισε ο 25χρονος προπονητής Ekkapol Ake Chantawong, ο οποίος διασώθηκε μαζί με τους 12 ώρες από το σπήλαιο Tham Luang

dege
Έφτασαν πολύ κοντά στον θάνατο. Έζησαν την απόλυτη φρίκη, όντας εγκλωβισμένοι για πολλές ημέρες, εκατοντάδες μέτρα κάτω από τη γη. Κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί και μαζί με τους διασώστες, έγραψαν ιστορία. Τα «Αγριογούρουνα» της Ταϊλάνδης επιβίωσαν χωρίς νερό και φαγητό για σχεδόν δύο εβδομάδες στο σπήλαιο Tham Luang, το οποίο ήταν πλημμυρισμένο από το νερό της βροχής. Μήνες μετά, τα 12 παιδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας και ο προπονητής τους, βρέθηκαν στις ΗΠΑ και έδωσαν το «παρών» στο The Ellen DeGeneres Show, περιγράφοντας όλα όσα έζησαν στον ποπαρολίγο υγρό τάφο που είχαν εγκλωβιστεί.



Ο 25χρονος προπονητής, Ekkapol Ake Chantawong, ο κόουτς Ake, είχε μόνο καλά λόγια να πει για τους 12 μικρούς ήρωες. «Δεν φοβήθηκαν και δεν πανικοβλήθηκαν ούτε για μία στιγμή. Λέγαμε ότι αν δεν καταφέρουμε να βγούμε μόνοι μας, κάποιος θα έρθει να μας βοηθήσει. Όπως και έγινε...», τόνισε ο προπονητής, προκαλώντας το πρώτο ρίγος συγκίνησης για το σθένος και τη δύναμη αυτών των παιδιών.

Αποσβολωμένη η ΝτεΤζένερις, ρωτούσε και περίμενε με αγωνία τις απαντήσεις. Απαντήσεις από πρωταγωνιστές μίας περιπέτειας ζωής, από μαχητές που κατάφεραν να κερδίσουν αρχικά τη μάχη της επιβίωσης μέσα στο σπήλαιο και ακολούθως την εξίσουν δύσκολη μάχη της επιβίωσης από τα τραύματα που είχε υποχτεί ο οργανισμός τους, εξαιτίας του περιορισμένου οξυγόνου στα έγκατα της Γης.

Η ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη για τους 12 μικρούς ήρωες και τον προπονητή τους, ήταν η παρουσία του «θεού» Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος δήλωσε ότι «αυτά τα παιδιά είναι σαφώς πιο γενναία από μένα, από κάθε άλλον. Είναι πιθανόν η καλύτερη ομάδα στον κόσμο». Ο Σουηδός ποδοσφαιριστής φωτογραφήθηκε μαζί τους, με ένα πλατύ χαμόγελο γεμάτο ζωή, όπως θα όφειλαν άπαντες να έχουν, καθώς λίγους μήνες νωρίτερα, στα τέλη Ιουνίου, είχε ξεκινήσει γι' αυτά τα παιδιά μία περιπέτεια που έμμελλε να στιγματίσει τη ζωή τους για πάντα και να γραφτεί στην ιστορία για -πολλούς- περισσότερους από έναν λόγους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης