Βραζιλία: Η απόπειρα δολοφονίας του ακροδεξιού υποψηφίου Μπολσονάρο στιγματίζει την προεκλογική εκστρατεία

Βραζιλία: Η απόπειρα δολοφονίας του ακροδεξιού υποψηφίου Μπολσονάρο στιγματίζει την προεκλογική εκστρατεία

Ο Ζαίχ Μπολσονάρο νοσηλεύεται στην εντατική - Ο δράστης συνελήφθη από τις αρχές - Δήλωσε στους αστυνομικούς ότι κίνητρο της απόπειρας δολοφονίας του Μπολσονάρο ήταν προσωπικοί λόγοι και πως… τον διέταξε ο Θεός

brazil1
Μία ανάσα πριν το θάνατο βρέθηκε ο Βραζιλιάνος ακροδεξιός υποψήφιος Ζαίζ Μπολσονάρο μετά την επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι στη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας.

Όπως δήλωσε ο γιος του στα social media, «ο πατέρας μου διακομίστηκε στο νοσοκομείο σχεδόν νεκρός. Ωστόσο, η κατάστασή του τις τελευταίες ώρες έχει σταθεροποιηθεί».

«Ο υποψήφιος της Ακροδεξιάς για την προεδρία της Βραζιλίας έχασε πολύ αίμα και έφθασε στο νοσοκομείο σχεδόν νεκρός. Δυστυχώς, είναι πολύ πιο σοβαρά από ότι νομίζαμε», είπε ο Φλάβιο και ζήτησε από τους οπαδούς του πατέρα του να «προσευχηθούν».

Ο δράστης συνελήφθη από τις αρχές. Πρόκειται για τον 40χρονο Αντέλιο Μπίσπο ντε Ολιβέιρα, υποστηρικτή της Αριστεράς, ο οποίος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι κίνητρο της απόπειρας δολοφονίας του Μπολσονάρο ήταν προσωπικοί λόγοι και πως… τον διέταξε ο Θεός!

«Τα τραύματά του ήταν σοβαρά», δηλώνει ο καθηγητής Λουίθ Ενρίκε Μπορσάτο, προσθέτοντας: «από την επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι στην κοιλιά επηρεάστηκαν ζωτικά όργανα. Για το λόγο κρίθηκε αναγκαία η χειρουργική επέμβαση».

Ο Βραζιλιάνος πολιτικός θα παραμείνει στην εντατική για μία εβδομάδα, άγνωστο ωστόσο παραμένει το πότε θα λάβει εξιτήριο.

Οι γιατροί κατάφεραν να σταματήσουν την εσωτερική αιμορραγία. Επιπλέον, θα χρειαστεί και νέα χειρουργική επέμβαση εντός των επόμενων μηνών

Πολλά βίντεο στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν την στιγμή της επίθεσης. Ο Μπολσονάρο δέχθηκε μαχαιριά στο κάτω μέρος του στομάχου την ώρα ενώ μιλούσε στους συμπολίτες του για την καταπολέμηση του εγκλήματος στην πόλη Juiz de Fora,η περίπου 200 χιλιομέτρων, βόρεια του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Τη στιγμή της επίθεσης, βρισκόταν στους ώμους ενός υποστηρικτή του.

Κλείσιμο
Ο Λουίς Μπουντένς,πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, δήλωσε στο πρακτορείο Ασοσιέιτετ ότι ο 40χρονος δράστης είναι διανοητικά διαταραγμένος.

Ο ακροδεξιός υποψήφιος είχε μαζί του σωματοφύλακες και με βάση τις εικόνες από τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, δεν φαίνεται να φοράει προστατευτικό γιλέκο.

«Αυτό το επεισόδιο είναι λυπηρό», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Μισέλ Τεμέρ .

Από την πλευρά του, ο Φερνάντο Χαντάντ, ο οποίος αναμένεται να είναι ο διάδοχος του Λούλα στο Εργατικό Κόμμα χαρακτήρισε την επίθεση «παράλογη και θλιβερή».

Ο Μπολσονάρο, νοσταλγός της Χούντας, θεωρείται πλέον φαβορί των εκλογών, μετά τον αποκλεισμό από τη διαδικασία του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος παραμένει στη φυλακή.

Στην προεκλογική του ατζέντα παίζει το «χαρτί» της επιβολής του νόμου και της τάξης όπως και της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης