Βίντεο: Σοβαρή η κατάσταση του ακροδεξιού υποψήφιου που μαχαιρώθηκε στη Βραζιλία - «Με διέταξε ο Θεός» είπε ο δράστης

Βίντεο: Σοβαρή η κατάσταση του ακροδεξιού υποψήφιου που μαχαιρώθηκε στη Βραζιλία - «Με διέταξε ο Θεός» είπε ο δράστης

Ο 40χρονος δράστης στο παρελθόν ήταν μέλος αριστερού κόμματος

vid-braz-1
Σοβαρή αλλά σταθερή είναι σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση του ακροδεξίου υποψήφιου για την προεδρία της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου μετά την επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι κατά τη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον χειρούργησαν για δύο ώρες ο Μπολσονάρου κινδύνευσε να πεθάνει από το χτύπημα που δέχθηκε.

Οι ίδιοι εξήγησαν ότι θα χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο για δέκα ημέρες ενώ αναμένεται να χρειαστούν δύο μήνες για την πλήρη ανάρρωσή του.

Τη φροντίδα του θα αναλάβει από εδώ και πέρα μια επίλεκτη ομάδα γιατρών από το Σάου Πάουλου.



Ο πρώην λοχαγός, που δηλώνει ανοικτά νοσταλγός της περιόδου της στρατιωτικής δικτατορίας στη Βραζιλία (1964-85), κατατάσσεται πλέον στην πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, μετά τον αποκλεισμό από την αναμέτρηση του φυλακισμένου πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα με απόφαση του Ανώτατου Εκλογοδικείου.

Στο μεταξύ, η χωροφυλακή γνωστοποίησε ότι ο άνδρας που συνελήφθη για την επίθεση είπε πως διέπραξε την επίθεση για «προσωπικούς λόγους», διότι τον «διέταξε ο Θεός» να επιτεθεί στον πολιτικό αυτόν.

«Μας είπε ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν προσωπικοί λόγοι, τους οποίους δεν είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε (...) μας είπε κάποια στιγμή ότι έδρασε "κατ' εντολή του Θεού"», αναφέρει μια έκθεση της χωροφυλακής της Μίνας Ζεράις για την επίθεση, που έγινε περί τις 15:00 (21:00 ώρα Ελλάδας) την Πέμπτη.

Κλείσιμο
Ο δράστης, ο Αντέλιου Μπίσπου ντε Ολιβέιρα, 40 ετών, «βγήκε από το σπίτι του με ένα μαχαίρι» και πήγε στη συγκέντρωση των οπαδών του Μπολσονάρου, διευκρίνισε η χωροφυλακή.

Ο δικηγόρος του άνδρα που κατηγορείται για την επίθεση είπε ότι τη διέπραξε διότι είχε κίνητρα «θρησκευτικά», «πολιτικής φύσης», αλλά και εξαιτίας «των προκαταλήψεων που επιδεικνύει ο Μπολσονάρου κάθε φορά που μιλάει για τη φυλή, τη θρησκεία και τις γυναίκες». Ο δράστης ανήκε στο αριστερό κόμμα PSOL από το 2007 ως το 2014, επιβεβαίωσαν οι αρχές στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης