Οι ΗΠΑ διέκοψαν τη χρηματοδότηση στον ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους

westbank

Νέες συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών - Πάνω από 180 Παλαιστίνιοι τραυματίες

Την εξ ολοκλήρου διακοπή της χρηματοδότησης προς τον ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους ανακοίνωσε την Παρασκευή το State Department.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είχε δώσει δείγμα των προθέσεών του τον Ιανουάριο, όταν είχε αποφασίσει την περικοπή κατά 50% του ποσού που δίνεται ως παρχοή βοήθειας στους ξεσπιτωμένους από τον ισραηλινό στρατό Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Δεκάδες τραυματίες στη Δυτική Όχθη

Την ίδια στιγμή, νέες συγκρούσεις διεξάγονταν στη Δυτική Όχθη μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στρατιωτών. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, πάνω από 180 Παλαιστίνιοι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία, ορισμένοι εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Από την αναζωπύρωση των συγκρούσεων στη Δυτική Όχθη, τουλάχιστον 170 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ πάνω από 190.000 άτομα έχουν τραυματιστεί.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Δεν αναφέρεις οτι

η UNRWA χαρακτηρίζει ως "Παλαιστίνιο πρόσφυγα" οποιονδήποτε που μπορεί να αποδείξει ότι ο ίδιος ή κάποιος πρόγονός του ζούσε στην περιοχή που είναι τώρα το Ισραήλ, κατά το διάστημα από το '46 ως το '48. Δηλαδή αρκεί ο παππούς ή ο προπάππους κάποιου να ζούσε για 2 χρόνια στην περιοχή για να αποκτήσει την ιδιότητα του "Παλαιστίνιου πρόσφυγα". Επίσης δεν υπάρχει καμία άλλη ομάδα εκτός των "Παλαιστινίων" που να έχουν δικό τους ειδικό οργανισμό στον ΟΗΕ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

filip_car

Δύο ημέρες μετά το τροχαίο, φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι βρετανικές εφημερίδες «Daily Mail» και «Τhe Sun» δείχνουν τον 97χρονο Δούκα, να οδηγεί μόνος του στο κτήμα Sandringham ένα νέο Land Rover χωρίς να φορά ζώνη ασφαλείας.