ΗΠΑ: «Συγχωροχάρτι» στον Μάναφορτ σκέφτεται να δώσει ο Τραμπ

ΗΠΑ: «Συγχωροχάρτι» στον Μάναφορτ σκέφτεται να δώσει ο Τραμπ

Την αποκάλυψη έκανε δημοσιογράφος που του πήρε συνέντευξη - Ο Τραμπ, πάντως, χθες στο Twitter αποκάλεσε τον Μάναφορτ «γενναίο άνδρα» και πρόσθεσε «αισθάνομαι πολύ άσχημα για εκείνον και την υπέροχη οικογένειά του».

19618535
Το ενδεχόμενο να απονείμει χάρη στον τον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του, τον Πολ Μάναφορτ, ο οποίος καταδικάστηκε την Τρίτη για τραπεζική και φορολογική απάτη, εξετάζει ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με μια δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου Fox News η οποία του πήρε συνέντευξη.

Η δημοσιογράφος Έινζλι Έρτχαρντ αποκάλυψη ότι ο Τραμπ της δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που της παραχώρησε την Τετάρτη πως «θα εξέταζε» το ενδεχόμενο να δώσει χάρη στον Μάναφορτ.

«Νομίζω ότι αισθάνεται άσχημα για τον Μάναφορτ. Ήταν φίλοι», είπε η Έρχαρντ στην τηλεοπτική εκπομπή «Χάνιτι» του FoxNews το βράδυ της Τετάρτης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο έχει ήδη μεταδώσει ορισμένα αποσπάσματα της συνέντευξης που πήρε η Έρχαρντ από τον Τραμπ, πριν τη μετάδοσή της ολόκληρης το πρωί της Πέμπτης. Στα αποσπάσματα δεν έχει συμπεριληφθεί κάποιο στιγμιότυπο στο οποίο ο Πλανητάρχης εμφανίζεται να λέει ότι θα εξετάσει την απονομή χάριτος στον Μάναφορτ.

Ο λομπίστας καταδικάστηκε την Τρίτη για τραπεζική απάτη, φορολογική απάτη και διότι δεν αποκάλυψε στις αρχές ότι διέθετε υπεράκτιους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σε ανάρτησή του στο Twitter την Τετάρτη, ο Τραμπ αποκάλεσε τον Μάναφορτ «γενναίο άνδρα» και πρόσθεσε «αισθάνομαι πολύ άσχημα για τον Πολ Μάναφορτ και την υπέροχη οικογένειά του».

Κλείσιμο
Earhardt: Trump mentioned pardoning Paul Manafort


Μία καταδίκη με ισχυρό συμβολισμό

Ο Πολ Μάναφορτ έχει κριθεί ένοχος των κατηγοριών για τραπεζική απάτη και φορολογική απάτη. Το σώμα των ενόρκων κατέληξε σε ετυμηγορία μόνο για μέρος των κατηγοριών, αφού μεταξύ των μελών του υπήρξε ασυμφωνία για τις 10 από τις 18 κατηγορίες σε βάρος του πρώην λομπίστα.

Η απόφαση έχει ισχυρό συμβολισμό, καθώς επρόκειτο για την πρώτη δίκη που προέκυψε από τις έρευνες για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 — μια πολυπλόκαμη υπόθεση που χειρίζεται ο ομοσπονδιακός ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ και επικεντρώνεται στην υποψία ότι υπήρξε σύμπραξη ανάμεσα στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και του Κρεμλίνου του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Αισθάνομαι πολύ άσχημα» για τον Μάναφορτ, έναν «καλό άνθρωπο», είπε ο αμερικανός πρόεδρος στο περιθώριο μιας εμφάνισής του στη Δυτική Βιρτζίνια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε εξάλλου ότι η ετυμηγορία σε βάρος του Μάναφορτ δεν είχε «καμία σχέση» με την υποτιθέμενη αθέμιτη σύμπραξη της εκστρατείας του με τη Ρωσία, την οποία αρνείται κατηγορηματικά εξαρχής, καταγγέλλοντας πλέον καθημερινά ένα «κυνήγι μαγισσών». «Πού είναι η σύμπραξη;» ρώτησε τους υποστηρικτές του. «Ψάχνουνε ακόμα τη σύμπραξη, πού είναι η σύμπραξη; Βρείτε τη σύμπραξη!», επέμεινε.

Στην Αλεξάντρια, ο Μάναφορτ παρέμεινε απόλυτα σιωπηλός όταν αναγνώστηκε η ετυμηγορία. Ο λομπίστας, άλλοτε ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στην Ουάσινγκτον, είναι «απογοητευμένος» και «ζυγίζει όλες τις επιλογές του», δήλωσε ο δικηγόρος Κέβιν Ντάουνινγκ.

Μετά την καταδίκη του, ο Πολ Μάναφορτ είναι αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως και 80 ετών. Πάντως ο δικαστής, τηρώντας ομοσπονδιακές οδηγίες, ενδέχεται να επιλέξει «μια ποινή από επτά ως εννιά χρόνια» κάθειρξη, είπε ένας πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας, ο Τζέικομπ Φρένκελ, στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η ημερομηνία που θα επιβληθεί και θα αναγγελθεί η ποινή στον Μάναφορτ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης