Συναγερμός στον Καναδά: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς στην πόλη Φρέντρικτον

Συναγερμός στον Καναδά: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς στην πόλη Φρέντρικτον

Η αστυνομία συμβούλεψε τους κατοίκους να μείνουν μέσα στα σπίτια τους - Έχει συλληφθεί ένας ύποπτος - «Η καρδιά μου βρίσκεται στα θύματα των πυροβολισμών», αναφέρει ο πρωθυπουργός της χώρας,  Τζάστιν Τριντό - Οι δύο από τους τέσσερις νεκρούς ήταν αστυνομικοί 

canada_main01
Μετά το συναγερμό που σήμανε νωρίτερα σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην πόλη Φρέντρικτον στον ανατολικό Καναδά, όπου τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, η αστυνόμια με επίσημη ανακοίνωσή της στο Twitter, αναφέρει ότι δεν υπάρχει, πλέον, λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους.
Πριν λίγη ώρα σε επίσημη ανακοίνωση στο Twitter, η αστυνομία του Φρέντρικτον ανέφερε, επίσης, ότι δύο από τους τέσσερις νεκρούς ήταν αστυνομικοί.
Η αστυνομία του Φρέντρικτον συμβούλεψε, νωρίτερα, τους κατοίκους να μείνουν μέσα στα σπίτια τους με κλειδωμένες τις πόρτες, στην περιοχή Brookside Drive μεταξύ των δρόμων Main και Ring, ενώ έπειτα άπο έρευνες ανακοίνωσε ότι έχει συλληφθεί ένα ύποπτος, αλλά οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Σε ανακοίνωση του στο Twitter, προέβη και ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζάστιν Τριντό, ο οποίος ανέφερε ότι «η καρδιά μου βρίσκεται στα θύματα των πυροβολισμών»


Κλείσιμο
Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι οι πυροβολισμοί ακούστηκαν λίγο μετά τις 7:30 το πρωί.

Αυτόπτης μάρτυς, κάτοικος της λεωφόρου Όουκλαντ, κοντά στο Βrookside Drive είπε ότι άκουσε μια σειρά κρότων σαν από πυροτεχνήματα. «Με την ταχύτητα που έπεσαν απανωτά πρέπει να ήταν πυροβολισμοί. Ακούστηκε σαν μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ», είπε ο Ρόμπερτ Ντιντιοντάτο. Πέντε λεπτά αργότερα ακούστηκαν ανάλογοι κρότοι κοντά στο σπίτι του. «Οι πόρτες είναι κλειδωμένες κι όλοι είναι μέσα», δήλωσε στο CBC.

Εντωμεταξύ η αστυνομία της Φρέντρικτον έκανε έκκληση προς τους τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να μην ποστάρουν πληροφορίες για το έργο της και το σημείο όπου διαδραματίστηκε το συμβάν, γιατί οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Βίντεο από την περιοχή δείχνει ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής να σπεύδουν στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του CBC, η αστυνομία έφερε ένα θωρακισμένο όχημα κι ότι απομακρύνει κατοίκους από το σημείο. 




Μέχρι στιγμής, παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες του επεισοδίου. Ο δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος και οι Aρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

Η περιοχή όπου σημειώθηκε το περιστατικό είναι μια ήσυχη συνοικία των 60.000 κατοίκων.

Πριν από τέσσερα χρόνια σ’ ένα άλλο παρόμοιο περιστατικό στον Μόνκτον της ίδιας καναδικής επαρχίας σκοτώθηκαν τρεις έφιπποι αστυνομικοί και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, ενώ τον περασμένο μήνα ένας ένοπλος σκότωσε δύο άτομα και τραυμάτισε άλλα 13 προτού θέσει τέρμα στη ζωή του στην ελληνική συνοικία του Τορόντο.




map_009



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης