Ιταλία: Αναβάλλονται οι κυρώσεις για όσους δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

emvo_l

Ο σχετικός νόμος προβλέπει ότι τα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα σε παιδικούς σταθμούς θα πρέπει να κάνουν δέκα συνολικά εμβόλια

Η υπουργός Υγείας της Ιταλίας Τζούλια Γκρίλο έκανε γνωστό ότι αναβάλλεται για έναν χρόνο μέρος των κυρώσεων σε βάρος των γονέων που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

Ο σχετικός νόμος προβλέπει ότι τα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα σε παιδικούς σταθμούς θα πρέπει να κάνουν δέκα συνολικά εμβόλια. Για το επόμενο έτος όμως δεν θα απαγορεύεται η εγγραφή τους στους παιδικούς σταθμούς. «Πάντως δεν κάναμε κανένα βήμα πίσω», προσθέτει η υπουργός. Η ίδια, η οποία είναι γιατρός, στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι θα εμβολιάσει τα παιδιά της.

Στο εσωτερικό του κινήματος Πέντε Αστέρων, όμως, μέρος των μελών και ιθυνόντων θεωρεί ότι τα δέκα εμβόλια που προβλέπει ο νόμος είναι υπερβολικά υψηλός αριθμός. Υπάρχουν όμως και γερουσιαστές της ίδιας πολιτικής δύναμης, οι οποίοι δηλώνουν ότι οι κυρώσεις που καθορίζει ο νόμος θα έπρεπε να εφαρμοστούν άμεσα χωρίς καμία εξαίρεση και αναβολή.

Στο μεταξύ, η ιταλική ένωση γονέων με παιδιά που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση ζήτησε, με ανακοίνωσή της, από όλους τους ιταλούς γονείς να εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Σε παρόμοια έκκληση προχώρησαν και πάλι οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Τικ τακ

Αρχίζει η εφαρμογή του παραλογισμού,των φαντασιώσεων και η είσοδος στον μεσαίωνα.Αυτή είναι η ακροδεξιά και η ακροαριστερά. Μπορούμε να το ερμηνεύσουμε και όταν δεν υπάρχει αρκετός άρτος για να φανούμε συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, δίνουμε θέαμα (ή σανό κατά το κοινώς λεγόμενο).

Ψεκασμενοι

δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης