Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ο κορυφαίος αστροφυσικός Λόρενς Κράους

Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ο κορυφαίος αστροφυσικός Λόρενς Κράους

Το περιστατικό είδαν δύο μάρτυρες και η μαρτυρία-καταγγελία τής μίας ήταν αυτή που είχε καθοριστική σημασία στην έρευνα, η οποία ακολούθησε, κατά του Κράους

klaus
Άλλος ένας διάσημος επιστήμονας, ο αστροφυσικός Λόρενς Κράους, βρίσκεται στο στόχαστρο για σεξουαλική παρενόχληση.

Οι πληροφορίες θέλουν τον  καθηγητή Κράους να έχει «χουφτώσει» το στήθος μιας γυναίκας στη διάρκεια ενός συνεδρίου το Νοέμβριο του 2016 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Η γυναίκα ζήτησε από τον Κράους να βγάλουν μαζί μια φωτογραφία «σέλφι» και ο Αμερικανός φυσικός έγινε πιο διαχυτικός από όσο έπρεπε. Η γυναίκα αντέδρασε σοκαρισμένη και απομακρύνθηκε αμέσως, αν και αργότερα δήλωσε ότι θεωρεί πως ο Κράους δεν πρέπει να χάσει την καριέρα του γι΄ αυτήν την οπωσδήποτε κατακριτέα συμπεριφορά του.

Το περιστατικό είδαν δύο μάρτυρες και η μαρτυρία-καταγγελία τής μίας ήταν αυτή που είχε καθοριστική σημασία στην έρευνα, η οποία ακολούθησε, κατά του Κράους.

Το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, σύμφωνα με το «Science», αποφάσισε να μην ανανεώσει για άλλη μια πενταετία τη θητεία του Κράους ως διευθυντή του προβεβλημένου διεθνώς Προγράμματος Origins, που μελετά τη γέννηση του σύμπαντος.

martiras
Μία εκ των μαρτύρων, Melanie Thomson
Ο ίδιος ο Κράους αρνείται τα πάντα, ενώ δεν παραδέχεται ούτε καν ότι άγγιξε το στήθος της γυναίκες στο συνέδριο της Μελβούρνης. Όμως το Πανεπιστήμιό του, τουλάχιστον γι΄ αυτή την τελευταία περίπτωση, θεώρησε πιο αξιόπιστους τους μάρτυρες.

Κλείσιμο
Στην Ελλάδα έχουν εκδοθεί τα βιβλία του Κράους «Ένα σύμπαν από το τίποτε» (2018), «Η πιο μεγαλειώδης ιστορία που ειπώθηκε ποτέ» (2012), «Σκοτεινή Ύλη» (2005), και «Η φυσική του Star Trek» (1996).


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης