Ιταλία: Ο Σαλβίνι προαναγγέλλει απελάσεις μεταναστών και τα βάζει με τις Βρυξέλλες

Ιταλία: Ο Σαλβίνι προαναγγέλλει απελάσεις μεταναστών και τα βάζει με τις Βρυξέλλες

Ο επικεφαλής της Λέγκα ανέφερε ότι προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης θα είναι το μεταναστευτικό – Αιχμές για τη στάση των Βρυξελλών 

salvini_2
Το μεταναστευτικό χαρακτήρισε ως προτεραιότητα της κυβέρνησης που θα προκύψει από τη συνεργασία με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, ο επικεφαλής της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

«Θα μπορούν να μπουν στην Ιταλία μόνον οι έντιμοι άνθρωποι που έχουν δουλειά, αλλά χιλιάδες απατεώνες θα πρέπει να φύγουν», ανέφερε ο Σαλβίνι, προαναγγέλλοντας μαζικές απελάσειε.

Επίσης, προανήγγειλε ότι θα καταργήσει τα κονδύλια της κυβέρνησης Τζεντιλόνι για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης.

Αιχμές για τα «σαλόνια των Βρυξελλών»

Ο Σαλβίνι υποστήριξε ότι «κάποια σαλόνια των Βρυξελλών ανησυχούν» από τη νέα κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγο για «παιχνίδι του σπρεντ που επιστρέφει».

«Όσο μας επιτίθενται, αυξάνεται η βούλησή μου να φτιάξουμε αυτή την κυβέρνηση», ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η συμφωνία με τα Πέντε Αστέρια του Λουίτζι Ντι Μάιο «μπορεί να υπογραφεί τις επόμενες ώρες ή ημέρες».

Όσον αφορά στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, σημείωσε ότι «για το καλό της Ιταλίας είναι διατεθειμένος να κάνει βήμα πίσω και να μην ηγηθεί ο ίδιος της νέας κυβέρνησης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης