Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν δείπνησαν στο Λούβρο

Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν δείπνησαν στο Λούβρο

Το πιο διάσημο μουσείο στον κόσμο επέλεξε ο Γάλλος πρόεδρος για ένα τετ α τετ δείπνο με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν - Τι ανακοίνωσε για την επιλογή του Λούβρου το Ελιζέ

luvremesa
Το μουσείο του Λούβρου και όχι κάποιο περίφημο γαλλικό εστιατόριο επέλεξε την Κυριακή ο Εμανουέλ Μακρόν για να παραθέσει ιδιωτικό δείπνο στον Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Ο 32χρονος διάδοχος του θρόνου του συντηρητικού βασιλείου πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι στο πλαίσιο της διεθνούς περιοδείας του ενώ ήδη έχει επισκεφθεί την Αίγυπτο, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Το δείπνο του Γάλλου προέδρου με τον νέο ισχυρό άνδρα της Σαουδικής Αραβίας διήρκεσε δύο ώρες και δεν είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων. Αν και το περιεχόμενο της συζήτησης των δύο ανδρών δεν έγινε γνωστό ο γαλλικός Τύπος επισημαίνει ότι ήταν μια ευκαιρία για τον Εμανουέλ Μακρόν να οικοδομήσει σχέσεις συνεργασίας με έναν από τους νέους ηγέτες στη Μέση Ανατολή.

luvr1


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων, η επιλογή του Λούβρου για το δείπνο των δύο ανδρών δεν έγινε τυχαία. Στο παρισινό μουσείο αυτή την περίοδο πραγματοποιείται έκθεση αφιερωμένη στον Γάλλο ζωγράφο του 19ου αιώνα Ευγένιο Ντελακρουά. Ο Ντελακρουά, ένας από τους σημαντικότερους Γάλλους ζωγράφους όλων των εποχών, είχε εμπνευστεί από την Γαλλική και την Ελληνική Επανάσταση. Από τους γνωστότερους πίνακες του είναι ο πίνακας «Η Ελευθερία οδηγεί το Λαό», εμπνευσμένος από την Ιουλιανή Επανάσταση του 1830 στη Γαλλία ενώ η «Σφαγή της Χίου» και η «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου» είναι δύο από τους πίνακες του ζωγράφου που έχουν θέμα την Ελληνική Επανάσταση.

Κλείσιμο
Ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας εμφανίστηκε στο Λούβρο χωρίς την παραδοσιακή κελεμπία, επιλέγοντας ένα κλασικό δυτικό σακάκι χωρίς γραβάτα και ένα ανοιχτόχρωμο παντελόνι. 

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Εμανουέλ Μακρόν επιλέγει να υποδέχεται τους υψηλούς προσκεκλημένους του σε ιστορικά μέρη της γαλλικής πρωτεύουσας. Τον περασμένο Ιούλιο ο Γάλλος πρόεδρος παρέθεσε δείπνο στον Ντόναλντ Τραμπ και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ στον Πύργο του Άιφελ ενώ δύο μήνες νωρίτερα είχε υποδεχθεί τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο παλάτι των Βερσαλλιών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης