Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ καταθέτει στο Κογκρέσο στις 11 Απριλίου

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ καταθέτει στο Κογκρέσο στις 11 Απριλίου

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook θα δώσει εξηγήσεις για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica - Η εταιρεία εκμεταλλευόταν προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών

mark_zuckerberg
Ενώπιον της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων θα βρεθεί στις 11 Απριλίου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ανακοίνωσαν οι βουλευτές.

Ο Ζούκερμπεργκ δέχθηκε να καταθέσει για το σκάνδαλο της εκμετάλλευσης προσωπικών δεδομένων χρηστών της πλατφόρμας από την εταιρεία Cambridge Analytica.

«Βιαζόμαστε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας»


Η κατάθεση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 (τοπική ώρα, 17:00 ώρα Ελλάδας) στην επιτροπή Εμπορίου και Ενέργειας της Βουλής. Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιτροπής Γκρεγκ Γουόλντεν και ο δημοκρατικός Φρανκ Πάλοουν εξέφρασαν την ελπίδα ότι η κατάθεση του ιδρυτή του Facebook «θα επιτρέψει στους Αμερικανούς να καταλάβουν καλύτερα τι γίνονται τα προσωπικά δεδομένα τους στο Ίντερνετ».

Κλείσιμο
Όπως ανέφεραν, εκτιμούν ότι ο Ζούκερμπεργκ δέχθηκε να καταθέσει στην επιτροπή. «Βιαζόμαστε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας στις 11 Απριλίου», επισήμαναν.

Έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις και στη Γερουσία

Η υπόθεση της Cambridge Analytica έχει προκαλέσει τεράστιο σάλο, καθώς η εταιρεία, τις υπηρεσίες της οποίας είχε μισθώσει το 2016 η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορείται ότι εκμεταλλεύθηκε τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν.

Όμως, δεν θα είναι η μόνη φορά που ο Ζούκερμπεργκ θα βρεθεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών, καθώς έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στις 10 Απριλίου στη δικαστική επιτροπή της Γερουσίας, δίπλα στους επικεφαλής της Google Σαντάρ Πιτσάι και του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ.

Μέχρι στιγμής, η συμμετοχή του δεν έχει επιβεβαιωθεί. Όμως, η γερουσιαστής των Δημοκρατικών στην Καλιφόρνια, Νταϊάν Φάινσταϊν δήλωσε στην εφημερίδα San Francisco Chronicle ότι ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει κατ' αρχήν δεχθεί να καταθέσει και στη Γερουσία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης