Γερμανία: «Ναι» του SPD στις συνομιλίες με τη Χριστιανική Ένωση για κυβερνητικό συνασπισμό

Γερμανία: «Ναι» του SPD στις συνομιλίες με τη Χριστιανική Ένωση για κυβερνητικό συνασπισμό

Απερρίφθη η πρόταση που είχε υποβάλει η Νεολαία του κόμματος

Με πολύ μεγάλη πλειοψηφία το Συνέδριο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) ενέκρινε πριν από λίγο την πρόταση του Προεδρείου του κόμματος για «συνομιλίες με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) με ανοιχτή κατάληξη». 

Παράλληλα απερρίφθη η πρόταση που είχε υποβάλει η Νεολαία του κόμματος για αποκλεισμό εκ των προτέρων συμμετοχής του SPD σε μεγάλο συνασπισμό.

Μετά το «ναυάγιο» του κόμματος της Μέρκελ στις συζητήσεις με τους Πράσινους και το Δεξιούς, η μοναδική διαφαινόμενη λύση για τη δημιουργία κυβέρνηση συνασπισμού, είναι η επίτευξη συμφωνίας με τους Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς.

Σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι συνομιλίες μεταξύ Μέρκελ-Σουλτς, τότε η Γερμανία θα καταφύγει σε νέες εκλογές, παρατείνοντας την αγωνία σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Επανεξελέγη μς 81,9% ο Σουλτς

Πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) με ποσοστό 81,9% επανεξελέγη πριν από λίγο ο Μάρτιν Σουλτς από το τακτικό Συνέδριο του κόμματος, το οποίο διεξάγεται στο Βερολίνο. Ο κ. Σουλτς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Νωρίτερα οι σύνεδροι είχαν εγκρίνει με ευρεία πλειοψηφία την πρόταση του Προεδρείου του κόμματος για την διεξαγωγή συνομιλιών με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) με «ανοιχτή έκβαση».ΣΧΟΛΙΑ (2)

Τι άλλο περιμένατε να γίνει;

Οι σημερινοί πολιτικοί είναι προβλέψιμοι. Θα κάνουν τα πάντα αρκεί να απολαύσουν λίγη ακόμα εξουσία. Ειδικά σε χώρες όπως η Γερμανία που το βαθύ κράτος ελέγχει τα πάντα και τους πάντες. Ετσι από τα όχι πέρασαν στα ίσως και τώρα στα ναι.

@Τι άλλο περιμένατε να γίνει;

Αυτά που θα αποφασιστούν στις συνομιλίες με CDU/CSU θα τεθούν σε ψηφοφορία στα μέλη του SPD. Δυσκολα η βάση του κόμματος θα (ξανα)δεχθεί την μερκελ για καγκελάριο, η οποία και καθημερινά χάνει από την δυναμικότητα της παρ όλες τις προσπάθειες των ΜΜΕ να παρουσιάσουν την κατάσταση της με ζωηρά χρώματα! Ακόμα σαν υπηρεσιακή καγκελάριος δεν μπορεί να πάρει μεγάλες αποφάσεις (που ελάχιστες φορές έχει κάνει) η να αποφασίσει για πολιτικές που θα την παρουσιάζουν σαν θριαμβεύτρια (όπως έχει κακομάθει)... τους μήνες των συνομιλιών θα φθαρεί σε μεγάλο βαθμό και η πλειοψηφία του γερμανικού λαού ήδη έχει κουραστεί μαζί της! Το SPD κινήθηκε με μεγάλη μαεστρία, με τις συνομιλίες που θα αρχίσει και τα προγράμματα που παρουσιάζει για συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα, θα κάνει εξαιρετική προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές που σχεδόν σίγουρα θα λάβουν χώρα την άνοιξη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

18234253

Οι προετοιμασίες έχουν αρχίσει εδώ και μήνες, με την Πρώτη Κυρία να έχει μελετήσει παλιότερα επίσημα δείπνα προκειμένου να επιλέξει την κατάλληλη διακόσμηση και το μενού