Καζακστάν: Έβαλαν πρόστιμο σε τουρίστες που βγήκαν στο δρόμο με μαγιό αλά Μπόρατ

Καζακστάν: Έβαλαν πρόστιμο σε τουρίστες που βγήκαν στο δρόμο με μαγιό αλά Μπόρατ

Το θάρρος τους να ποζάρουν εν μέσω ψύχους δεν ενθουσίασε τους αστυνομικούς που τους έβαλαν πρόστιμο 55 ευρώ

Με πρόστιμο πλήρωσαν έξι Τσέχοι τουρίστες την επιλογή τους να ποζάρουν για φωτογραφία σε δρόμο του Καζακστάν φορώντας το μαγιό που φόρεσε ο ηθοποιός Σάσα Μπαρόν Κοέν στην ταινία Μπόρατ.

Οι έξι Τσέχοι, μάλιστα, στήθηκαν για φωτογραφία παρά το γεγονός ότι στην Αστάν, την πρωτεύουσα του Καζακστάν επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Το θάρρος τους αυτό δεν ενθουσίασε την αστυνομία άνδρες της οποίας τους υποχρέωσαν να πληρώσουν 22.500 τένγκε (55 ευρώ) για προσβολή της δημοσίας αιδούς.

Επειδη, όμως, ο Μπόρατ αποτελεί κάτι σαν εθνικός ήρωας για το Καζακστάν, στη χώρα έχει ξεκινήσει μεγάλη συζήτηση για το αν έπρεπε οι αστυνομικοί να επιβάλουν το πρόστιμο.

Η κυβέρνηση της χώρας το 2006 είχε απειλήσει με μήνυση τον ηθοποιό υποστηρίζοντας ότι παρουσιάζει μια άσχημη εικόνα των Καζάκων, αν και το 2012 ο υπουργός Εξωτερικών είχε ευχαριστήσει τον Κοέν για την ταινία.

Ο Μπόρατ με το μαγιό που ενέπνευσε τους Τσέχους

ΣΧΟΛΙΑ (2)

-*+

Να τους στείλουν στη κυρα Τασία να λιαστούν ολοι μαζί στη Μαγούλα

123

Eπρεπε να τους πάρουν τα ρούχα και να τους αφήσουν με τα μαγιό του Μπορατ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

720_575448_beaa2451a5-910f4a833b371610

Το κύριο εμπόδιο για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης παραμένει το υπουργείο Οικονομικών και το αν θα ανατεθεί στον οικονομολόγο Πάολο Σαβόνα, που έχει εκφραστεί αρνητικά σχετικά με τις ισορροπίες της Ευρωζώνης

Eurogroup

Τις διπλωματικές προειδοποιήσεις προς τη Ρώμη επισημαίνει η γερμανική υπηρεσία και σημειώνει ότι με διακριτικές υπομνήσεις οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης επισημαίνουν τις ευθύνες της νέας ιταλικής κυβέρνησης για τη συνοχή της ευρωζώνης

brxl

Η πρόταση αφορά τον τρόπο που θα τα πληρώνουν στους εκδότες οι μηχανές αναζήτησης - Ενστάσεις από τη Γερμανία - Το λόμπι των τεχνολογικών εταιριών, κατήγγειλε αμέσως την πρόταση η οποία, όπως υποστηρίζει, θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημία