Ένταση επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου στην Κολωνία της Γερμανίας, όπου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεκάδες γυναίκες έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από άντρες αραβικής και βορειοαφρικανικής καταγωγής.
Στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις μαζικές επιθέσεις, ακροδεξιές και αριστερές οργανώσεις βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν, ωστόσο, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων επικράτησε ένταση και οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν αντλίες νερού προκειμένου να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους.
Η μία διαδήλωση διοργανώθηκε από το ισλαμοφοβικό κίνημα «Pegida» με την συμμετοχή του ακροδεξιού κόμματος «Pro Koeln» και μελών εξτρεμιστικών οργανώσεων της περιοχής, με το σύνθημα «η Pegida προστατεύει».
Η «αντι-διαδήλωση» έγινε από τις ομάδες «Η Κολονία αντιστέκεται», υπό το γενικό σύνθημα «Όχι στο ρατσιστικό μίσος! Όχι στην σεξουαλική βία!».
Κλείσιμο
Σημειώνεται πως περίπου 1.700 αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση περιφρούρησης των δύο συγκεντρώσεων.
Υπάρχουν στιγμές που η πόλη, παρά τον θόρυβο, την κίνηση και το ασταμάτητο τρέξιμο, μοιάζει να επιβραδύνει για λίγο σαν να σου λέει «έλα, πάρε μια ανάσα». Αυτή την αίσθηση προσφέρει και η νέα πρωτοβουλία της Uber, μια μικρή επιστροφή χρόνου μέσα στο χάος της πόλης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.