Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν σπίτια στελεχών της Χαμάς

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν σπίτια στελεχών της Χαμάς

Από την έναρξη των επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας τουλάχιστον 203 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 1.500 έχουν τραυματιστεί

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν σπίτια στελεχών της Χαμάς
Τις οικίες ηγετικών στελεχών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας βομβάρδισαν στη διάρκεια της νύχτας ισραηλινά αεροσκάφη, μία μέρα μετά την προειδοποίηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι θα εντείνει τις επιχειρήσεις εφόσον η Χαμάς απορρίψει την αιγυπτιακή πρόταση για εκεχειρία.
Μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ βομβάρδισαν συγκεκριμένα στην πόλη της Γάζας το σπίτι του Μαχμούντ αλ-Ζάχαρ, το οποίο όμως ήταν κενό την ώρα εκείνη όπως και το σπίτι του Μπάσεμ Νάιμ.

Οι ισραηλινές επιδρομές έπληξαν επίσης τις κατοικίες του πρώην υπουργού Υγείας Φάτι Χαμάντ και του βουλευτή της Χαμάς Ισμαήλ αλ-Ασκαρ στην Τζαμπαλίγια (βόρεια), σπίτια στην πόλη της Ράφας (νότια) και στη Χαν Γιούνις, όπου σκοτώθηκε ένας 19χρονος Παλαιστίνιος.
Κλείσιμο
Το Ισραήλ δήλωσε χθες ότι δεν έχει «άλλη επιλογή» παρά να εντείνει τις επιδρομές στη Γάζα μετά την απόρριψη της εκεχειρίας από τη Χαμάς. «Μια διπλωματική λύση θα ήταν καλύτερη, αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε όταν αποδεχθήκαμε την αιγυπτιακή πρόταση εκεχειρίας. Ωστόσο η Χαμάς δεν μας άφησε άλλη επιλογή παρά να εντείνουμε την εκστρατεία μας εναντίον της», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Από την έναρξη των επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας τουλάχιστον 203 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 1.500 έχουν τραυματιστεί.

Η δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού συνέπεσε με την αναγγελία του θανάτου ενός Ισραηλινού από ρουκέτα στο πέρασμα Ερέζ, ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Γάζα, το πρώτο θύμα μεταξύ των Ισραηλινών από την έναρξη στις 8 Ιουλίου της αεροπορικής επιχείρησης κατά της Γάζας και την αύξηση των παλαιστινιακών επιθέσεων με ρουκέτες.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά σωστικά συνεργεία, ο 37χρονος πολίτης Ντρορ Χανίν, από τον εβραϊκό οικισμό Μπέιτ Αργεχ στη Δυτική Όχθη, είχε πάει να μοιράσει τρόφιμα στους στρατιώτες που στάθμευαν στο σημείο.

Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη πραγματοποιήσει χερσαία επιχείρηση, αν και ο στρατός έχει αναπτύξει στρατεύματα πεζικού και άρματα πέριξ της Γάζας, κινητοποιώντας 40.000 εφέδρους.
Η Χαμάς απέρριψε την αιγυπτιακή πρωτοβουλία δηλώνοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί γι’ αυτήν παρά μόνο από τα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τη Χαμάς, καμιά εκεχειρία δεν μπορεί να εξεταστεί χωρίς μια συνολική συμφωνία για τον τερματισμό του αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στη Γάζα από το 2006, το άνοιγμα του μεθοριακού σημείου διέλευσης με την Αίγυπτο και την απελευθέρωση των κρατουμένων.

Την Τρίτη, περισσότερες από 100 ρουκέτες και οβίδες ερρίφθησαν στο ισραηλινό έδαφος. Μια ρουκέτα έπεσε την περιοχή της Χάιφας, 160 χλμ. βόρεια της Γάζας. Σε οκτώ ημέρες, 960 βλήματα έπληξαν το Ισραήλ, σύμφωνα με τον στρατό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης