Αντίστροφη μέτρηση για το δημοψήφισμα στην Κριμαία

Αντίστροφη μέτρηση για το δημοψήφισμα στην Κριμαία

Την Κυριακή ψηφίζουν - Αύριο συνάντηση Κέρι-Λαβρόφ στο Λονδίνο

Αντίστροφη μέτρηση για το δημοψήφισμα στην Κριμαία
Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στην Ουκρανία εν όψει του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής για την προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία.

Αύριο, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Τζον Κέρι θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τους "Νew York Τimes", o υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας θα παραμείνει στην βρετανική πρωτεύουσα επί έντεκα ώρες προκειμένου να εξαντλήσει με τον Κέρι όλα τα περιθώρια για την εκτόνωση της ουκρανικής κρίσης.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την "Russia Today", E.E και Ουκρανία αναμένεται να υπογράψουν την ερχόμενη εβδομάδα  συμφωνία "Πολιτικής Ένωσης" (την οποία φρέναρε ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας, Γιανουκόβιτς) την ώρα που ο Αρσένι Γιατσενιούκ, ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας, διεμήνυσε στον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα κατά το ταξίδι του στις ΗΠΑ ότι, το Κίεβο δεν πρόκειται ποτέ να παραδοθεί.  Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι, με αφορμή την επίσκεψη Γιατσενιούκ,  ΗΠΑ και Ουκρανία θα πραγματοποιήσουν ένα επιχειρηματικό συνέδριο στην Ουάσινγκτον.

Στο μεταξύ, χτες, η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα το οποίο εισηγείται την "έξοδο" της Ρωσίας από το G8 και την επιβολή κυρώσεων στη χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Reuters, η Ε.Ε έχει καταλήξει στις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας και οι οποίες θα ανακοινωθούν την προσεχή Δευτέρα, ένα 24ωρο μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Κριμαία.

Τέλος, το γερμανικό περιοδικό "Spiegel"  αποκαλύπτει ότι οι γερμανικές εταιρείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να προμηθεύσουν με φυσικό αέριο την Ουκρανία.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης