Κοντά σε συμφωνία Ισραήλ και Τουρκία για το «Μαβί Μαρμαρά»

Κοντά σε συμφωνία Ισραήλ και Τουρκία για το «Μαβί Μαρμαρά»

Έφτιαξαν προσχέδιο αποζημιώσεων για τα θύματα της ισραηλινής επιδρομής το 2010 σε στολίσκο με προορισμό την Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας 

Κοντά σε συμφωνία Ισραήλ και Τουρκία για το «Μαβί Μαρμαρά»
Προσχέδιο αποζημιώσεων για τις οικογένειες των θυμάτων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επιδρομής το 2010 σε στολίσκο με προορισμό την Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας συμφωνήθηκε σε σχέδιο συμβιβασμού ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Τουρκία, τη Δευτέρα.

Κλείσιμο
Η συμφωνία επετεύχθη μεταξύ Τούρκων αξιωματούχων, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, και εκπροσώπους της κυβέρνησης του Ισραήλ κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου μία τελική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί σύντομα. 

Ωστόσο, το πρωθυπουργικό γραφείο αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη συμφωνία της Δευτέρας, ενώ το μόνο που σχολίασε είναι πως «πρόσθετες διευκρινίσεις» είναι αναγκαίες σε «μερικά ζητήματα» για την οριστικοποίηση των αποζημιώσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Να σημειωθεί, πως Ισραήλ και Τουρκία, μετά από την πρόσφατη «συγγνώμη» Νετανιάχου εργάζονται τώρα για να επανακτήσουν τους δεσμούς τους που είχαν υποστεί ρήξη έπειτα από την ισραηλινή εισβολή του 2010 στο «Μαβί Μαρμαρά», κατά την οποία σκοτώθηκαν οκτώ Τούρκοι και ένας Τουρκο-αμερικανός.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης