Μια αναφορά περί «στημένων εκλογών» που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ υποδεχόμενος τον Ταγίπ Ερντογάν στον Λευκό Οίκο συζητήθηκε πολύ μετά τη συνάντηση.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέφερε τους δικούς του ισχυρισμούς για τις «στημένες εκλογές του 2020» όπου κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν.
«Είναι χαρά μου να βρίσκομαι μαζί με τον πρόεδρο Ερντογάν της Τουρκίας, με τον οποίο είμαστε φίλοι εδώ και πολύ καιρό, στην πραγματικότητα, ακόμη και για τέσσερα χρόνια, όταν ήμουν άδικα σε εξορία, όπως αποδείχθηκε, λόγω στημένων εκλογών, όπως γνωρίζετε», δήλωσε ο Τραμπ.
Trump to Erdogan: "He knows about rigged elections better than anybody. But when I was in exile, we were still friends." pic.twitter.com/GUWD3jGmKP
Συνέχισε λέγοντας ότι ο Ερντογάν «γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις στημένες εκλογές, αλλά όταν ήμουν εξόριστος, εξακολουθούσαμε να είμαστε φίλοι».
Ο Τραμπ δεν είναι ο πολιτικός που θα αποφύγει λόγω τακτ να φέρει τον συνομιλητή του σε δύσκολη θέση. Ωστόσο το κλίμα της συνάντησης με τον Τούρκο πρόεδρο ήταν υπερβολικά καλό και ο Τραμπ είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον συνομιλητή του και δύσκολα θα τον κατέκρινε για «στημένες εκλογές».
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.