Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας δήλωσε ότι το γιγαντιαίο νησί της Αρκτικής δεν πωλείται, αφού ο Ντόναλντ Τραμπ έθεσε για άλλη μια φορά το ζήτημα της «ιδιοκτησίας και του ελέγχου» της περιοχής που αποτελεί μέρος της Δανίας για περισσότερα από 600 χρόνια.
«Η Γροιλανδία είναι δική μας. Δεν είμαστε προς πώληση και δε θα είμαστε ποτέ προς πώληση. Δεν πρέπει να χάσουμε τον μακρόχρονο αγώνα μας για ελευθερία» ανέφερε χαρακτηριστικά σε γραπτό σχόλιο ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας, Múte Egede.
Ο Τραμπ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι επέλεξε τον Κεν Χάουερι, πρώην απεσταλμένο στη Σουηδία, ως πρεσβευτή του στην Κοπεγχάγη και σχολίασε το καθεστώς της Γροιλανδίας, ημιαυτόνομου τμήματος της Δανίας. «Για τους σκοπούς της εθνικής ασφάλειας και της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θεωρούν ότι η ιδιοκτησία και ο έλεγχος της Γροιλανδίας είναι απόλυτη ανάγκη» έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social.
Ο Τραμπ, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, δεν ανέλυσε τη δήλωση.
Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του, το 2019, ο Τραμπ πρότεινε την εξαγορά από τις ΗΠΑ της Γροιλανδίας, στην οποία βρίσκεται η στρατηγικής σημασίας αμερικανική διαστημική βάση, Πιτουφίκ.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Vodafone κατακτά την 1η θέση καλύτερου εργοδότη στην Ελλάδα, ενώ για 8η χρονιά αναγνωρίζεται ως Top Employer από το διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Top Employers Institute.
Ξεκίνησε επίσημα το rebranding του ΟΠΑΠ σε Allwyn – Νέες και αναβαθμισμένες εμπειρίες για τους πελάτες, με τη δύναμη της ψηφιοποίησης και της καινοτομίας. Νέα «σελίδα» για το δίκτυο καταστημάτων και τις ψηφιακές πλατφόρμες – Το Allwyn.gr είναι ήδη στον «αέρα»!
Μέσα σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας, η ελληνική εταιρεία γιόρτασε με εργαζομένους, πελάτες και συνεργάτες τα Χριστούγεννα και τις εορτές του νέου έτους