Ιράν: Θα πάρουμε κάθε μέτρο για την άμυνα μας - Απειλές από τους Φρουρούς της Επανάστασης

Ιράν: Θα πάρουμε κάθε μέτρο για την άμυνα μας - Απειλές από τους Φρουρούς της Επανάστασης

Οποιαδήποτε απειλή από ΗΠΑ και Ισραήλ θα έχει αναλογική και αμοιβαία απάντηση από το Ιράν, λένε οι Φρουροί της Επανάστασης

rouketes01-mesa
Το Ιράν δεν θα διστάσει να λάβει επιπλέον «αμυντικά μέτρα» ώστε να προστατεύσει τα συμφέροντά του ενάντια σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιθετικότητα, ανέφερε σε δήλωσή του ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσείν Αμίρ-Αμπντολαχιάν μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη κατά του Ισραήλ τα ξημερώματα της Κυριακής.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, o υπουργός ανέφερε ότι «το Ιράν, εάν κριθεί απαραίτητο, δε θα διστάσει να λάβει επιπλέον αμυντικά μέτρα για να περιφρουρήσει τα νόμιμα συμφέροντά του ενάντια σε στρατιωτικές επιθέσεις και αδικαιολόγητη χρήση βίας».

Επίσης επαναβεβαίωσε τη δέσμευση του Ιράν «στις αρχές της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών και των διεθνών κανόνων».

Εν τω μεταξύ και οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι οποιαδήποτε απειλή προερχόμενη από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ θα λάβει αμοιβαία απάντηση από την Τεχεράνη.

Κλείσιμο
«Οποιαδήποτε απειλή από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το σιωνιστικό καθεστώς θα έχει ως αποτέλεσμα αναλογική και αμοιβαία απάντηση του Ιράν προς την προέλευση της απειλής», προειδοποιούν στην ανακοίνωσή τους οι Φρουροί της Επανάστασης.

«Έντιμη υπόσχεση»

Η Τεχεράνη έδωσε το όνομα «Έντιμη Υπόσχεση» στην μαζική επίθεση με «drones και πυραύλους» εναντίον του Ισραήλ με στόχους «βαθιά στο εσωτερικό των κατεχόμενων εδαφών» (σ.σ. του Ισραήλ).

Iranian drones intercepted as they near Jerusalem’s Old City in Israel


«Η Πολεμική Αεροπορία της Αεροδιαστημικής Δύναμης του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης εκτόξευσε δεκάδες πυραύλους και drones εναντίον συγκεκριμένων στόχων στο εσωτερικό των κατεχομένων εδαφών», ανέφερε χαρακτηριστικά η ιρανική κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη το γραφείο Τύπου και δημοσίων σχέσεων του σώματος.

Η επιχείρηση διεξήχθη «σε ανταπόδοση των πολυάριθμων εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από το σιωνιστικό καθεστώς, ειδικά την επίθεση εναντίον του προξενικού τμήματος της πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στη Δαμασκό κατά την οποία έγιναν μάρτυρες τα μέλη ομάδας αξιωματικών και στρατιωτικών συμβούλων της χώρας μας στη Συρία», πρόσθεσε η κρατική τηλεόραση.

Ειδήσεις σήμερα

Live update: Οι Ισραηλινοί αναχαιτίζουν τα ιρανικά drones - «Σχεδιάζουμε σημαντική απάντηση στην ιρανική επίθεση»

Τι λέει η Τεχεράνη: Πρώτο κύμα drones και πυραύλων από το Ιράν ως «τιμωρία για τα ισραηλινά εγκλήματα»

Πώς το Ισραήλ αποκρούει τα drones και τους πυραύλους του Ιράν - Τα αντίμετρα στην ιρανική επίθεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης