Έρευνα από το Κογκρέσο για τις καταγγελίες ότι η πρόεδρος του Χάρβαντ αντέγραψε το διδακτορικό της

Έρευνα από το Κογκρέσο για τις καταγγελίες ότι η πρόεδρος του Χάρβαντ αντέγραψε το διδακτορικό της

Το διοικητικό συμβούλιο του πανεπιστημίου δήλωσε ότι είχε ελέγξει το ακαδημαϊκό ιστορικό της Κλοντίν Γκέι και είχε βρει «περιπτώσεις ανεπαρκών αναφορών σε πηγές»

claudine_gay
Επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου δήλωσε ότι διερευνά τις κατηγορίες για λογοκλοπή κατά της προέδρου του Χάρβαρντ Κλοντίν Γκέι.

Η Επιτροπή για την Εκπαίδευση και το Εργατικό Δυναμικό, στην οποία προεδρεύει η Ρεπουμπλικανή Βιρτζίνια Φοξ, ανέφερε ότι σχεδιάζει να διευρύνει τον έλεγχο επί των ενεργειών της Γκέι σχετικά με τον αντισημιτισμό στο Χάρβαρντ.

Η Φοξ δήλωσε ότι η έρευνα θα επικεντρωθεί στο αν οι φοιτητές και το προσωπικό υπόκεινται στα ίδια ακαδημαϊκά πρότυπα. Σε επιστολή της προς τον επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου του Χάρβαρντ η Φοξ τόνιζε ότι το ίδρυμα μπορεί να παραβιάζει την εμπιστοσύνη του κοινού.

Εν τω μεταξύ το διοικητικό συμβούλιο του πανεπιστημίου δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε ελέγξει το ακαδημαϊκό ιστορικό της Γκέι και είχε βρει «περιπτώσεις ανεπαρκών αναφορών σε πηγές», αλλά ότι δεν υπέπεσε σε παραπτώματα σχετικά με την έρευνα.

Στην επιστολή της Φοξ ζητείται από το Χάρβαρντ να καταθέσει όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με την έρευνα για τη λογοκλοπή από την Γκέι, καθώς και κατάλογο με όλες τις ακαδημαϊκές πειθαρχικές ενέργειες που έχουν ληφθεί από το 2019 κατά καθηγητών ή φοιτητών του Χάρβαρντ.

Το διοικητικό συμβούλιο καλείται να απαντήσει στην επιτροπή έως τις 29 Δεκεμβρίου, αναφέρει το BBC.

Το CNN και το συντηρητικό Washington Free Beacon ανακάλυψαν σειρά αντιγραφών, όπως στη διατριβή της από το 1997, στην οποία φέρεται να αντέγραψε μια ολόκληρη παράγραφο σχεδόν κατά λέξη από εργασία που είχε δημοσιευθεί ένα χρόνο νωρίτερα. Το Free Beacon δήλωσε ότι έχει ανακαλύψει τουλάχιστον 29 περιπτώσεις λογοκλοπής.

Πολλοί ζήτησαν την παραίτηση της Γκέι για την κατάθεσή της κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο. Η ίδια και άλλοι επικεφαλής πανεπιστημίων κατηγορήθηκαν για υποκρισία όταν συζητούσαν τις προσπάθειες για την ανάσχεση του αντισημιτισμού εν μέσω του πολέμου Ισραήλ-Γάζας.



Ειδήσεις σήμερα:

ΕΟΔΥ: Εκρηκτικό κοκτέιλ από Covid, γρίπη και RSV

Θεσσαλονίκη: «Σε αγαπώ, έλα σπίτι μας, δεν σου κρατάω κακία» ξαναχτυπά ο 60χρονος «stalker» της 22χρονης

Πορνογραφία ανηλίκων: Σύλληψη 3 ατόμων στην Αττική που είχαν στην κατοχή τους πάνω από 970 αρχεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης